Supa de ceapa - cine a incercat-o stie despre ce vorbesc - este cel mai delicios preparat frantuzesc. Am incercat sa o prepar de numeroase ori acasa, insa de fiecare data rezultatul era diferit... si, parca, deloc asemanator cu supa de ceapa autentica.

Iata insa o reteta foarte usoara care are potential - aceasta este cea mai buna reteta pentru cea mai delicioasa supa de ceapa pe care o poti face in bucataria ta.

Ingredientele necesare:

- jumatate de pachet de unt; - 6 cepe; - 6 catei de usturoi; - jumatate ceasca de vin alb sesc; - 3 cani de supa de pui (doar zeama); - 3 cani de supa de vita (doar zeama); - o lingurita de mustar Dijon; - o bagheta; - o cana de branza elvetiana rasa; - jumatate de cana de parmezan ras.

Cum se prepara:

1. Taie painea in felii (de aproximativ 2 cm) si pune-o la cuptor pentru a se rumeni; 2. Taie cepele (nu trebuie sa fie foarte marunte) si usturoiul (pe jumatate); 3. Topeste untul intr-o tigaie, apoi adauga usturoiul; asteapta doua minute si adauga si ceapa; caramelizeaza pentru 45 de minute; 4. Adauga vinul si amesteca pentru cateva minute; 5. Adauga supa de pui, mustarul si supa de vita; mai lasa pe foc inca 25 de minute, amestecand din cand in cand; 6. Nu uita de condimente: sare si piper dupa gust; 7. Pune supa intr-un bol rezistent la temperaturi inalte; adauga doua felii de paine deasupra si presara branza elvetiana si parmezan pe deasupra; 8. Baga la cuptor pentru cateva minute (pana cand branza este topita)

foto prima pagina: captura Youtube

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: