Setari Cookie-uri

De ce cainii traiesc mai putin decat oamenii?

O lectie de viata spusa de un baietel de doar cinci anisori.

Ca veterinar, vezi fel si fel de cazuri. Recent, o familie m-a chemat pentru a examina catelul lor. Stapanii cainelui, Ana si Dan aveau un baietel, Mihai, de doar cinci anisori. Toti trei erau foarte atasati de Rex, animalul care facea parte din familia lor de zece ani... se asteptau la un miracol.

Din pacate, nu mai puteam face nimic pentru Rex. Era deja batran, iar organele lui incepeau sa cedeze. Le-am sugerat ca cel mai bine ar fi sa efectuam procedura de eutanasie pentru a nu il mai tine in durere. Gandindu-se la cat de mult sufera cainele, Dan a acceptat imediat. In timp ce ma pregateam de plecare, tatal m-a intrebat daca poate asista si fiul sau la procedura, considerand ca ar putea invata ceva din aceasta experienta.

A doua zi, au venit cu animalul la cabinet; in timp ce ne pregateam, cei trei membri ai familiei l-au inconjurat pe Rez. Mihai parea atat de calm mangaind cu manutele lui mici catelul pentru ultima data. Ma intrebam daca el chiar intelege ce se intampla cu adevarat.

Citește și:

In cateva minute, Rex era deja intr-o lume mai buna. Baietelul parea sa fie foarte linistit, acceptand moartea cainelul fara nicio dificultate. Am stat impreuna pentru un timp in cabinet.

"Este trist ca animalele traiesc mult mai putin decat oamenii. Oare de ce se intampla asa?" - a spus mama.

Mihai, care se juca cu o masinuta pe podea, spune cu o voce linistita: "Eu stiu de ce."

Mirati, cu totii ne-am intors catre el:

"Oamenii se nasc pentru a invata cum sa traiasca o viata mai buna - cum sa iubeasca pe toata lumea si cum sa fie mai draguti cu ceilalti..... cainii deja stiu aceste lucruri... asa ca nu este necesar sa ramana printre noi prea mult timp."

foto prima pagina: caine si baietel, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Iulie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.