Setari Cookie-uri

Mai multi tineri s-au reunit pentru a isi vizita profesorul de suflet. Ce i-a invatat acesta?

O poveste minunata care ne ofera o lectie de viata pe care multi dintre noi o uitam de nenumarate ori.

Mai multi tineri cu o cariera foarte frumoasa au decis sa se intalneasca pentru a isi vizita profesorul care le-a fost mentor in perioada facultatii. Conversatia s-a transformat in scurt timp in plangeri despre cat de stresant este la munca si cat de dificila este viata.

Oferind oaspetilor sai cate o cafea, profesorul a mers la bucatarie si s-a intors cu un ibric mare de cafea si un set de cesti: portelan, plastic, sticla, cristal; unele foarte simple, altele scumpe, altele rafinate. El le-a cerut fostilor studenti sa se serveasca singuri.

Dupa ce toti studentii si-au ales ceasca de cafea, profesorul a spus:

“Nu stiu daca ati observat, toate cestile care par scumpe au fost luate. Nu ati vrut sa va atingeti de cestile simple si ieftine. Este normal sa va doriti doar ce este mai bun pentru voi, insa trebuie sa stiti ca aceasta este sursa problemelor si a stresului vostru.

Citește și:

Trebuie sa fiti siguri ca ceasca nu aduce nicio valoare/ calitate cafelei. In cele mai multe cazuri aceasta este doar foarte scumpa si, in alte cazuri, ea ascunde ceea ce bem. Voi v-ati dorit doar cafea, nu cesti… insa, in mod constient, ati ales cele mai bune cesti… si apoi ati inceput sa va uitati la cestile luate de cei din jurul vostru.

Acum… vreau sa luati in considerare ceea ce urmeaza sa va spun: viata este cafeaua. Locurile de munca, banii si pozitia in societate sunt reprezentate de cestile de cafea. Acestea sunt doar instrumente pentru noi, ceea ce conteaza cu adevarat este viata; ele nu schimba ceea ce suntem.

Uneori, concentrandu-ne doar pe ceasca… nu reusim sa ne bucuram de cafeaua pe care Dumnezeu ne-a oferit-o. Pe cel de sus il intereseaza cafeaua, nu cestile in care o servim. Bucurati-va de cafea!”

Citește și:

Cei mai fericiti oameni nu au in mod necesar ce-i mai bun din toate. Ei doar scot maximum din tot ce le iese in cale

Traieste simplu… iubeste cu generozitate… demonstreaza ca iti pasa… vorbeste cu amabilitate… si lasa restul in grija lui Dumnezeu.

foto prima pagina: portret al unui om batran, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.