Setari Cookie-uri

Un barbat vede o femeie batrana pe marginea drumului

Intr-o zi foarte urata de iarna, un barbat vede pe marginea drumului o batranica.

Intr-o zi rece de iarna, un barbat a vazut pe marginea drumului o masina blocata; chiar si cu lumina slaba el si-a dat seama ca persoana de la volan are nevoie de ajutor. Cand s-a dat jos a observat ca langa masina era o doamna in varsta, care tremura din cauza frigului.

Desi el avea un zambet larg de fata, ea era ingrijiorata. Nimeni nu se oprise pentru a o ajuta… oare acest barbat avea de gand sa ii faca rau? Nu parea a fi de incredere. Arata sarac si avea o fata de necitit.

El a putut observa in privirea ei ca este speriatae. Ii era frica, asa ca i-a spus:

Sunt aici pentru a va ajuta, doamna. De ce nu asteptati in masina? Este posibil sa dureze. Apropo, numele meu este Paul Anderson.

Barbatul s-a uitat la masina. Era doar o pana de cauciuc… insa pentru o batrana era destul de dificil de rezolvat. El s-a apucat de treaba; la un moment dat s-a bagat sub masina, s-a murdarit si chiar s-a ranit la doua degete incercand sa schimbe cauciucul.

Citește și:

In timp ce lucra cu piulitele, ea a deschis fereastra si a inceput sa vorbeasca cu el. I-a spus ca este in trecere prin oras si ca vrea sa ii multumeasca pentru ajutorul oferit. Nu putea sa ii multumeasca indeajuns.
In timp ce se curata pe maini, Paul i-a zambit. Doamna l-a intrebat cat o costa; orice suma… ea ar fi dat-o deoarece nimeni altcineva nu mai voia sa o ajute. Deja isi imagina toate lucrurile ingrozitoare care i se puteau intampla daca el nu oprea masina.

Pentru el aceasta nu era o sarcina din care sa primeasca bani, insa i-a cerut asta:

Doamna, data viitoare cand veti vedea pe cineva ca are nevoie de bani, va rog sa ii dati o mana de ajutor… si ganditi-va la mine in acel moment.

A asteptat pana cand ea a pornit la drum… era o zi rece si deprimanta, insa se simtea foarte bine pentru ca a ajutat pe cineva, asa ca a condus fericit catre casa.

Citește și:

La cativa kilometri de locul in care parcase, doamna a vazut o cafenea mica. A decis sa opreasca, sa manance ceva si sa se incalzeasca cu o cana de ceai sau de cafea. Chelnerita a venit si i-a adus un prosop curat pentru a isi sterge parul ud. Avea un zambet larg, desi parea extrem de obosita. Apoi batrana a observat ca fata era insarcinata, insa ea nu lasa ca sarcina sa ii schimbe starea de spirit.

Batrana s-a mirat cum cineva, care are atat de putin, poate fi atat de darnic cu un strain. Apoi si-a amintit de Paul.

Dupa ce si-a terminat masa, ea a scos din buzunar o bancnota de 500 de lei. Chelnerita a mers rapid sa ii schimbe banii astfel incat sa ii dea inapoi restul… insa cand s-a intors a vazut cum femeia iesea pe usa. Apoi s-a uitat la masa si a vazut ceva scris pe servetel:

Nu-mi datorezi nimic. Si eu am trecut prin astfel de momente dificile. Cineva m-a ajutat o data asa cum eu te ajut. Daca vrei cu adevarat sa imi platesti inapoi, iata ce trebuie sa faci: Nu lasa ca acest lant de dragoste sa se termine cu tine.

Citește și:

I-au dat lacrimile. Sub servetel mai erau inca patru bancnote de 500 de lei.

Erau mese de curatat, solnite de umplut si oameni de servit… asa ca a incercat sa isi revina pentru a se reapuca de treaba.

In acea noapte, cand a ajuns acasa de la locul de munca si s-a bagat la somn, ea s-a gandit la femeia care tocmai ii schimbase viata. Cum era posibil sa stie ca ea si sotul sau trec printr-un moment dificil? Copilul urma sa se nasca intr-o luna, iar sotul ei tocmai ce fusese concediat.

In timp ce acesta dormea, ea s-a cuibarit in bratele lui si i-a dat un sarut, apoi i-a spus: “Totul va fi bine! Te iubesc, Paul!

Exista un vechi proverb: Roata se intoarce intotdeauna.

Daca v-a placut aceasta poveste, dati-o mai departe. Dumnezeu lucreaza in moduri misterioase si, uneori, aduce oameni noi in viata noastra pentru un motiv.

foto prima pagina: portret al unei femei triste, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.