Setari Cookie-uri

Zece lucruri pe care nu le stiai despre marar. Ce afectiuni trateaza?

Pe lista de curiozitati despre marar trebuie trecut prima data faptul ca aceasta planta nu este doar pentru a aromatiza ciorbele, pentru ca aduce si importante beneficii pentru sanatate.

Dintre curiozitati despre marar trebuie spus faptul ca sub forma de infuzie, poate ameliora tusea, stimuleaza sistemul digestiv, indeparteaza durerea de cap sau gazele intestinale si diminueaza crampele intestinale.

De asemenea, tot ca o curiozitate, mararul poate fi un tratament foarte bune pentru stari de insomnie sau cand aveti tulburari digestive. Mararul ar mai fi de mare ajutor si in ceea ce priveste ingrijirea dintilor. Se spune ca mararul poate curata in profunzime dintii si gingiile, reuseste sa opreasca dezvoltarea bacteriilor care provoaca infectii gingivale si formarea cariilor.

Mararul ar putea calma durerile de dinti. Pe aceeasi lista de curiozitati despre marar mai trebuie notat si faptul ca ii poate ajuta pe cei care vor sa slabeasca. Prin proprietatile sale diuretice impiedica retentia de lichid in organism si se spune ca actioneaza in zonele in care exista depuneri celulitice.

Citește și:

Mai mult, beneficiile mararului sunt si in ceea ce priveste activitatea rinichilor. Sucul de marar ar avea efecte in ceea ce priveste combaterea calculii renali, cistite si infectii renale.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Ekaterina Kondratova, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.