Aceasta reteta este perfecta pentru a fi facuta in perioada sfarsitul verii - inceputul toamnei deoarece toate legumele de care avem nevoie sunt usor de gasit.

Ratatouille este considerata o reteta frantuzeasca destul de sofisticata si este servita la multe restaurante de lux din lumea intreaga. Acum iata ca o putem face chiar la noi acasa (este, insa, foarte important sa urmam pas cu pas instructiunile si sa folosim toate produsele indicate in reteta).

Pentru sos:

- o ceapa maruntita; - doi morcovi spalati si taiati (necuratati de coaja); - o lingura de unt; - o lingura de ulei de masline; - o lingura de usturoi tocat; - un ardei gras galben copt si curatat de coaja si de seminte; - un ardei gras rosu copt si curatat de coaja si de seminte; - un ardei verde copt si curatat de coaja si de seminte; - doi ardei chili copti si curatati de coaja si de seminte; - 800 de grame de rosii maruntite (la conserva); - o lingurita de "ierburi de Provence" (amestec de fenicul, bucusioc, cimbru, lavanda); - 6 frunze de busuioc proaspat tocate; - sare si piper dupa gust.

Pentru stratul de legume:

- doi dovlecei galbeni; - doi dovlecei verzi; - doua vinete micute; - sase rosii.

Pentru asezonare:

- doua linguri de ulei de masline; - o lingurita de usturoi maruntit; - o lingurita de frunze de cimbru maruntite; - sase si piper dupa gust.

foto prima pagina: captura Youtube

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: