Cea mai buna reteta de cartofi copti la caserola. Sunt atat de buni incat sigur vei manca doua portii.
Cartofi copti presarati cu branza rasa si smantana? Delicios. Iata o reteta incredibil de gustoasa de cartofi copti la caserola; un mare plus al acestei retete este faptul ca o poti ajusta in functie de preferinte: cu mai multa smantana, cu ceapa verde sau usturoi, cu bacon sau piept de pui.
Ingredientele necesare:
- 8 cartofi de dimensiuni medii, curatati si taiati in cubulete;
- 0 lingurita de sare;
- jumatate de lingurita de piper;
- 2 cani de branza cheddar rasa;
- 6 felii de bacon prajite si tocate marunt;
- o ceapa mica tocata;
- jumatate de cana de smantana;
- o legatura de patrunjel;
- ceapa verde, usturoi verde sau patrunjel.
Cum se prepara:
- se incalzeste cuptorul;
- se pun cartofii maruntiti intr-o cratita mare si se acopera cu apa; se pun la fiert pentru aproximativ 15 minute, pana cand acestia sunt moi.
- se scurg cartofii de apa si se adauga intr-un bol; se amesteca cu bacon;
- intr-un bol separat se amesteca sare, piper, branza, smantana si ceapa;
- se unge o caserola cu ulei sau unt, apoi se adauga cartofii in vas, alaturi de sosul facut.
- se coc pentru 20-25 de minute, iar la final se mai adauga putina branza cheddar si ceapa verde maruntita (sau alte condimente preferate). Se lasa la cuptor pentru inca 3 minute.
foto interior si prima pagina: Olha Afanasieva, Shutterstock