Cartofi copti presarati cu branza rasa si smantana? Delicios. Iata o reteta incredibil de gustoasa de cartofi copti la caserola; un mare plus al acestei retete este faptul ca o poti ajusta in functie de preferinte: cu mai multa smantana, cu ceapa verde sau usturoi, cu bacon sau piept de pui.

Ingredientele necesare:

- 8 cartofi de dimensiuni medii, curatati si taiati in cubulete; - 0 lingurita de sare; - jumatate de lingurita de piper; - 2 cani de branza cheddar rasa; - 6 felii de bacon prajite si tocate marunt; - o ceapa mica tocata; - jumatate de cana de smantana; - o legatura de patrunjel; - ceapa verde, usturoi verde sau patrunjel.

Cum se prepara:

- se incalzeste cuptorul; - se pun cartofii maruntiti intr-o cratita mare si se acopera cu apa; se pun la fiert pentru aproximativ 15 minute, pana cand acestia sunt moi. - se scurg cartofii de apa si se adauga intr-un bol; se amesteca cu bacon; - intr-un bol separat se amesteca sare, piper, branza, smantana si ceapa; - se unge o caserola cu ulei sau unt, apoi se adauga cartofii in vas, alaturi de sosul facut. - se coc pentru 20-25 de minute, iar la final se mai adauga putina branza cheddar si ceapa verde maruntita (sau alte condimente preferate). Se lasa la cuptor pentru inca 3 minute.

foto interior si prima pagina: Olha Afanasieva, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: