Multe persoane merg la IKEA doar pentru bucataria suedeze... chiftelutele lor sunt probabil una dintre cele mai populare mancaruri din intreaga lume.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Recent, am descoperit si noi reteta si am zis sa o impartasim cu noi. Nu credeam ca sunt atat de usor de facut.

Ingredientele necesare:
- o mana de ierburi proaspete amestecate si maruntite: marar, patrunjel, arpagic;
- 300 de grame de carne de porc tocata (macra);
- 300 de grame de carne de vita tocata;
- un ou mare;
- 100 ml lapte;
- 75 de grame de pesmet;
- o lingurita ienihahar;
- sare si piper dupa gust;
- ulei de masline.

Intr-un bol amesteca toate ingredientele; formeaza bilute mici, de dimensiunea unei nuci;

Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie, apoi adauga chiftelutele si lasa-le sa se rumeneasca.

Pregatirea sosului:

Ingredientele necesare:

- 2 linguri de faina;
- o lingura de unt;
- 400 ml supa de vacuta.

Dupa ce ai scos chiftelutele din tigaie, adauga untul si lasa-l sa se topeasca. Presara faina si amesteca foarte bine. Gateste pentru doua minute, apoi adauga treptat supa. Continua sa amesteci tinand tigaia pe foc pana cand sosul devine putin gros. Pune si chiftelutele in tigaie si mai lasa un minut. Presara putina verdeata.

Serveste cu gem de afine.

foto interior si prima pagina: Joshua Resnick, Shutterstock

Pentru aceasta reteta de chiftelute de dovlecei lasi pana si cartofii prajiti
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: