Nu cred ca exista persoane carora sa nu le placa cheesecake-ul; cremos si incredibil de gustos, aceasta prajitura se obtine destul de repede - insa nu este tocmai sanatoasa.

Cum sa faci cheesecake in 10 minute? Nu are nevoie de coacere

Recent, am gasit o reteta complet VEGANA care inlocuieste fara nicio problema reteta clasica. Mai mult, cei care au incercat-o spun ca acest cheesecake este mai delicios decat cel clasic.

Reteta si imaginea de prezentare fac parte din cartea Eat, Clean, Green & Vegetarian a lui Lee Holmes.

Ingredientele necesare:
Pentru blat:
- 120 grame de caju (fara sare);
- 65 grame nuca de cocos maruntita;
- 1/4 lingurita de praf de salvie;
- 60 ml suc de lamaie;
- o lingura de unt de cocos topit.

Pentru crema:
- 310 grame de caju (fara sare);
- 1/2 ceasca de unt de nuca de cocos;
- 300 grame conopida fiarta;
- 125 grame zmeura congelata;
- extract de vanilie;
- o lingura de suc de lamaie;
- 80 ml lapte de cocos;
-60 grame zmeura (pentru decorare).

Mod de preparare:

1. Adauga nucile de caju intr-un bol, acopera cu apa si lasa pentru doua ore. La final scurgeti toata apa.

2. Pentru a face blatul, puneti caju si nuca de cocos maruntita intr-un robot de bucatarie si amestecati pana cand totul devine foarte fin tocat. Transferati intr-un castron mai mare si amestecati cu restul de ingrediente. La final, puneti totul intr-o forma de tort si apasati pentru a da forma aluatului. Acoperiti cu o folie si bagati la congelator pentru 30 de minute.

3. Pentru a face umplutura, combinati toate ingredientele (cu exceptia fructelor pentru ornare) intr-un robot de bucatarie. Amestecati pana cand se omogenizeaza.

4. Scoateti aluatul din congelator si turnati umplutura, folosind o spatula pentru a da forma dorita. Mai bagati la congelator pentru 30 de minute sau in frigider pentru o ora. Decorati cu fructele proaspete si serviti.

Prajitura fara coacere. Gata in cinci minute
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: