Kudika
7 Octombrie 2015

Catina este pe buna dreptate un remediu universal. Aceasta contine de 10 ori mai multa vitamina C decat citricele, si de doua ori mai multa decat celebrele fructe de Rosa canina.

Amestecul de catina cu miere sa fie tinut la rece, in perioada de macerare, cat si dupa aceea, cand este consumat.

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana

Catina contine vitamine si oligoelemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, P, beta-caroten, celuloza, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu.

Datorita proprietatilor sale antioxidante, catina se recomanda pentru intarirea sistemului imunitar (vindeca virozele respiratorii si gripa), sanatatea ochilor, prevenirea imbatranirii, reglarea sistemului endocrin, reglarea nivelului de lipide din sange si reducerea inflamatiilor.

Boabele de catina se recolteaza din luna august pana la sfarsitul lui octombrie, dar si in timpul iernii. Chiar si inghetate, boabele sunt perfect pentru utilizare. Pe timpul iernii, fructele se pastreaza foarte bine in miere de albine.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Lunov Mykola, Shutterstock

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: