Setari Cookie-uri

Cum a reusit un caine sa imi salveze viata?

Ce inseamna sa traiesti si sa iubesti cu adevarat.

Da, stiu, uneori este atat de dificila viata; schimbari, pierderi, greutati… acestea fac parte din lumea noastre. Desi multe lucruri sunt dureroase, acestea pana la urma ajung sa ne faca sa intelegem ce conteaza in viata si, cel mai important, ce inseamna sa traiesti cu adevarat. Astfel de greutati ne ajuta sa intelegem mai clar cine suntem si ce vrem de la noi.

In ultimii ani din viata mea am experimentat multe schimbari, am trecut de la un capitol la altul, am pierdut persoane dragi, am fost parasita… singurul care a fost tot timpul langa mine a fost cel mai bun prieten al meu: catelul meu.

Acest animal a venit in viata mea in cea mai intunecata perioada; l-am adoptat cand treceam printr-o depresie profunda… de atunci, pot spune ca este ingerul meu pe pamant. El este cel care ma ajuta sa merg mai departe de fiecare data cand sunt trasa in jos.

Citește și:

A fost de partea mea prin toate relatiile romantice esuate, mi-a ascultat toate problemele si greselile pe care le-am facut in viata. Prin tot acest haos el gasea sa ma linisteasca si sa ma tina cu picioarele pe pamant.

Anul trecut am mers cu el la veterinar pentru un control de rutina; medicul i-a gasit o tumoare in zona nasului, care se raspandea catre creier. Chiar daca Tucker este bolnav, mai avem mult timp impreuna.

Aceasta experienta dificila cu el, singurul meu prieten adevarat, m-a invatat foarte multe despre viata.

Iata care sunt cele mai importante lectii pe care le-am invatat de la cainele meu:

1. Timpul este important, nu il irositi in zadar.

Mi-am petrecut numeros timp incercand sa fiu in alta parte – intr-un alt loc de munca, intr-o alta relatie, intr-o alta casa. In cautarea mea disperata pentru a ajunge la cea mai verde iarba, mi-am dat seama ca trec prin viata degeaba. In momentul in care cainele meu a fost diagnosticat cu o boala care ii ameninta viata am vazut ca iarba pe care eu stau are nevoie doar de putina apa.

Citește și:

Acum imi dau seama cat de oarba am fost. Intotdeauna cautam ceva, nimic nu ma multumea. Nu puteam fi ferita.

Insa acum vad lucrurile mult mai clar. Locul in care ne aflam acum este cel care conteaza cu adevarat. Prezentul este important, invatati sa fiti fericiti cu viata pe care o aveti.

2. Alegeti fericirea

Eu cred ca intotdeauna avem suficient timp, suficienti bani, suficienta energie pentru ceea ce este cu adevarat important pentru noi. Uneori viata este dificila. Insa prezentul este cel care conteaza, asa ca trebuie sa alegem sa fim fericiti si sa fim indragostiti chiar ACUM, in acest moment. Nu trebuie sa asteptam ceva in viitor… fericirea nu este o destinatie. Fericirea incepe chiar acum, prin aprecierea acestui moment.

3. Iubiti profund

Aceasta este sansa noastra de a alegere fericirea si dragoste. Niciodata nu va veni cineva la noi pentru a ne intreba daca suntem in cautarea iubirii.

Citește și:

Da, cel mai bun prieten al meu este bolnav – dar el este inca aici, langa mine. Il pot tine in brate si ii pot simti bataile inimii. Aceste momente sunt cele care conteaza cu adevarat.

4. Invatati sa credeti in miracole

Saptamana trecuta, am fost la veterinar pentru a primi diagnosticul. Medicul m-a privit in ochi si mi-a spus: “In cei 30 de ani de meserie nu am vazut asa ceva. Cainele nu are cancer.” Am simtit ca este un miracol.

Cainele meu m-a invatat sa sper, sa cred in miracole.

Totusi, stiu ca el nu va fi langa mine pentru totdeauna. Aceasta experienta m-a ajutat sa vad ca toate relatiile sunt daruri – si de la fiecare relatie avem cate ceva de invatat. Prietenul meu cu blanita m-a invatat cum sa iubesc mai profund si sa apreciez ceea ce am in viata mea.

Noi nu suntem aici pentru o perioada lunga de timp. Suntem aici pentru acest moment. De aceea trebuie sa facem fiecare moment sa fie special, chiar unic…. sa scapam de prejudecati si sa invatam sa traim cu adevarat.

Citește și:

foto prima pagina: HTeam, Shutterstock

sursa material: HuffingtonPost

Vizionare placuta


Kudika
16 Octombrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.