Lasi pana si carnea pentru acesti cartofi gratinati

Lasi pana si carnea pentru acesti cartofi gratinati

Nu ai cum sa dai gres cu acesti cartofi gratinati. O reteta foarte simpla, insa extrem de gustoasa.

Aceasta reteta a devenit extrem de populara pe internet in ultimele zile. Toata lumea vrea sa o incerce deoarece este foarte simpla, poate fi servita ca pranz sau cina... si, daca mai ramane, putem lua o portie si ca pachet la birou.

Asadar, va invit sa invatam sa pregatim impreuna cei mai buni cartofi gratinati cu smantana cremoasa.. n-ati mancat niciodata ceva mai bun.

Ingredientele necesare:
- un kilogram de cartofi, curatati si taiati felii;
- 3 linguri de faina;
- 3 linguri de unt;
- 1 - 1/2 cana de lapte;
- jumatate de cana de smantana;
- 2 linguri de cimbru proaspat;
- cateva frunze de salvie;
- un catel de usturoi;
- un praf de nucsoara;
- o cana de cascaval (branza cheddar sau mozzarella) dat prin razatoare ;
- sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, unge un vas cu putin unt, apoi aranjeaza feliile de cartofi in tava;

2. Intr-o cratita, adauga untul si lasa-l sa se topeasca la foc mediu. Continua cu faina si amesteca timp de aproximativ un minut. Adauga laptele, smantana, cimbrul, salvia si usturoiul. Lasa focul cat mai mic si tine pe foc pana se ingroasa. Condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Odata ce sosul a fiert, socate usturoiul si ierburile (le poti pastra daca iti plac).

3. Toarna jumatate din sos peste cartofi, adauga inca un strat de cartofi si pune si restul de sos. Acopera vasul cu folie de aluminiu si coace timp de 45 de minute.

4. Indeparteaza folia, adauga cascavalul ras si mai baga la copt pentru inca 15 minute.

foto prima pagina: captura Youtube

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri