Nu aruncati orezul pe care nu l-ati consumat la cina. Iata ce puteti face cu el. O reteta MINUNATA.
De fiecare data ajung sa fierb mai mult orez decat este necesar pentru o masa obisnuita. De cele mai multe ori aruncam resturile deoarece nu stiam ce as putea face cu ele.
Recent, am gasit pe internet o reteta foarte interesanta pentru a refolosi orezul fiert - este vorba despre orez cu sos bolognese la cuptor. Deja suna delicios, nu credeti?
Avem nevoie de cateva ingrediente simple:
- 500 de grame de carne de vita tocata (poate fi inlocuita cu carne mixta, de pui sau de porc - in functie de preferinte);
- o ceapa taiata marunt;
- un morcov mare taiat marunt;
- ulei de masline;
- 2 catei de usturoi maruntiti;
- 1/4 cana de paste de tomate;
- 400 de grame (o cutie) de rosii cubulete;
- o cana de supa;
- sare si piper;
- 2 cani de orez fiert;
- 2 cani de cascaval;
- 2 linguri de patrunjel proaspat tocat;
- 4 oua.
foto prima pagina: captura Youtube