Kudika
23 Decembrie 2015

Sucurile de grepfrut, portocale si mere pot reduce absorbtia in organism a anumitor medicamente, diminuand drastic eficacitatea acestora, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani.

De mai multi ani, sucul de grepfrut era singurul recunoscut pentru cresterea capacitatii organismului de a absorbi anumite medicamente, cu riscul, insa, de a le transforma in toxine, reamintesc autorii acestui studiu, prezentat in cadrul conferintei Societatii Americane de Chimie, care a avut loc la Philadelphia.

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana

Noul studiu prezinta noi motive pentru care oamenii ar trebui sa evite sa consume anumite sucuri de fructe in perioadele in care se afla sub tratament medicamentos impotriva cancerului, maladiilor cardiovasculare sau pentru acceptarea unui transplant de catre organism.

Este vorba de toposid, un agent anticancer, tratamente impotriva hipertensiunii arteriale, precum atenolol, celiprolol si talinolol, medicamente impotriva respingerii organelor transplantate - Ciclosporin - si antibiotice ca ciprofloxacin, levofloxacin si itraconazol.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Stepanek Photography, Shutterstock

Horoscopul SANATATII: afla ce iti rezerva ASTRELE in aceasta saptamana
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: