Sucurile de grepfrut, portocale si mere pot reduce eficacitatea anumitor medicamente

Sucurile de grepfrut, portocale si mere pot reduce absorbtia in organism a anumitor medicamente, diminuand drastic eficacitatea acestora, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani.

De mai multi ani, sucul de grepfrut era singurul recunoscut pentru cresterea capacitatii organismului de a absorbi anumite medicamente, cu riscul, insa, de a le transforma in toxine, reamintesc autorii acestui studiu, prezentat in cadrul conferintei Societatii Americane de Chimie, care a avut loc la Philadelphia.

Noul studiu prezinta noi motive pentru care oamenii ar trebui sa evite sa consume anumite sucuri de fructe in perioadele in care se afla sub tratament medicamentos impotriva cancerului, maladiilor cardiovasculare sau pentru acceptarea unui transplant de catre organism.

Este vorba de toposid, un agent anticancer, tratamente impotriva hipertensiunii arteriale, precum atenolol, celiprolol si talinolol, medicamente impotriva respingerii organelor transplantate - Ciclosporin - si antibiotice ca ciprofloxacin, levofloxacin si itraconazol.

Retail jobs

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Stepanek Photography, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Decembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri