Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba
Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba

Scriitorul roman Tudor Arghezi s-a aflat pe lista de propuneri pentru premiul Nobel pentru literatura pe anul 1965, alaturi de autori precum Vladimir Nabokov, Pablo Neruda si Jorge Luis Borges, distinctia fiind acordata in acel an lui Mihail Solohovm informeaza Mediafax.

Reduceri de așteptat de Black Friday 2018 la electrocasnice mari si mici!

Academia suedeza, institutia care selecteaza autorii care primesc premiul Nobel, a facut publica pe site-ul sau lista scriitorilor propusi la aceasta prestigioasa distinctie pe anul 1965. Nominalizarile la premiul Nobel sunt tinute secrete timp de 50 de ani.

Astfel, pe lista de propuneri pentru premiul Nobel pentru literatura pe anul 1965 apar 90 de scriitori, printre care si Tudor Arghezi.

Alaturi de Tudor Arghezi, pe aceasta lista, care este datata 1 februarie 1965, apar si scriitorii Vladimir Nabokov, Pablo Neruda, Jorge Luis Borges, Samuel Beckett, W. Somerset Maugham, Heinrich Böll, Ernst Jünger si André Malraux.

Scriitorul roman a fost propus la premiul Nobel pentru literatura pe anul 1965 de filologul italian Angelo Monteverdi (1886 - 1967), profesor de literatura romana la Universitatea din Roma.

Tudor Arghezi s-a numarat printre candidatii la aceasta prestigioasa distinctie cu doar doi ani inainte de decesul sau, in 1967, la varsta de 87 de ani.

foto prima pagina: patpitchaya, Shutterstock

Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: