Stiati ca: Tudor Arghezi s-a aflat pe lista de propuneri pentru premiul Nobel?

Stiati ca: Tudor Arghezi s-a aflat pe lista de propuneri pentru premiul Nobel?

Foarte putini romani stiu acest lucru: Tudor Arghezi, propus pentru premiul Nobel.

Scriitorul roman Tudor Arghezi s-a aflat pe lista de propuneri pentru premiul Nobel pentru literatura pe anul 1965, alaturi de autori precum Vladimir Nabokov, Pablo Neruda si Jorge Luis Borges, distinctia fiind acordata in acel an lui Mihail Solohovm informeaza Mediafax.

Academia suedeza, institutia care selecteaza autorii care primesc premiul Nobel, a facut publica pe site-ul sau lista scriitorilor propusi la aceasta prestigioasa distinctie pe anul 1965. Nominalizarile la premiul Nobel sunt tinute secrete timp de 50 de ani.

Astfel, pe lista de propuneri pentru premiul Nobel pentru literatura pe anul 1965 apar 90 de scriitori, printre care si Tudor Arghezi.

Alaturi de Tudor Arghezi, pe aceasta lista, care este datata 1 februarie 1965, apar si scriitorii Vladimir Nabokov, Pablo Neruda, Jorge Luis Borges, Samuel Beckett, W. Somerset Maugham, Heinrich Böll, Ernst Jünger si André Malraux.

Scriitorul roman a fost propus la premiul Nobel pentru literatura pe anul 1965 de filologul italian Angelo Monteverdi (1886 - 1967), profesor de literatura romana la Universitatea din Roma.

Tudor Arghezi s-a numarat printre candidatii la aceasta prestigioasa distinctie cu doar doi ani inainte de decesul sau, in 1967, la varsta de 87 de ani.

foto prima pagina: patpitchaya, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri