Acest tort de ciocolata, cu crema de cafea, este probabil unul dintre cele mai bune torturi din lume; nu contine faina (asadar este bun si pentru persoanele alergice la gluten) si are un strat aerat de mousse de cafea.

Se prepara in doar cateva minute... si doar uitandu-te la reteta ti se face pofta.

Ingredientele necesare:

Pentru aluat: - 110 grame unt; - 150 grame ciocolata; - 3 oua; - 100 grame zahar; - o lingura cacao; - un varf de cutit de sare.

Pentru mousse de cafea: - 2 galbenusuri de ou; - 100 grame de zahar; - 12 grame amidon de porumb; - 160 ml lapte cald; - 1/2 lingurita esenta vanilie; - o lingura cafea macinata marunt; - 1/2 lingura pulbere gelatina; - 2 linguri apa rece; - 240 grame frisca.

foto prima pagina: captura Youtube

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: