Setari Cookie-uri

Atentie la perne si covoare! Cum te poti imbolnavi de la ele?

Lumea se schimba, si odata cu ea, multe obiceiuri care ne amintesc de copilarie. La unele, insa, precum folosirea pernelor din puf sau a covoraselor persane trebuie uneori sa renuntam pentru a inlatura un factor de risc care ne poate aduce multe necazuri. Este vorba despre alergeni.

Cea mai frecventa cauza a alergiilor sunt acarienii, organisme microscopice din familia paianjenilor. Nu scapam insa, de ei daca ne spalam mereu pe maini. Acarienii agraveaza astmul si provoaca dureri de cap, iar, dupa unii medici americani, favorizeaza chiar si aparitia cancerului. Aceste micro organisme se hranesc cu celule moarte din pielea noastra.

Sunt favorizati de umiditate si-si duc zilele in saltele, perne de puf, asternuturi, covoare, tapiterie, haine vechi si jucarii de plus, adica in mai toate locurile unde se acumuleaza celulele de piele umana. De unde vin alergiile? Din excrementele acarienilor, pe care nu le vedem, dar exista in aer si le inhalam. O prima masura ar fi sa stergem mai des praful, care, pe langa particule minuscule, este format in mare parte din celule de piele si acarieni.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Citește și:

foto prima pagina: Jes2u.photo, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.