Setari Cookie-uri

Eurovision 2016: Lista completa a finalistilor selectiei nationale

Jukebox si Mihai Trastariu, printre finalistii selectiei nationale a Eurovision 2016

Trupa Jukebox si cantaretul Mihai Trastariu se numara printre cei 12 finalisti ai selectiei nationale a Eurovision 2016, care vor concura pentru un loc pe scena Eurovision de la Stockholm, din luna mai, informeaza Mediafax.

Cei 12 finalisti care vor intra in selectia nationala Eurovision Romania 2016 au fost anuntati, joi, intr-o conferinta de presa, de reprezentantii Televiziunii Romane.

Dupa ascultarea celor 94 de melodii validate, juriul a avut sarcina de a alege doar 12 piese care sa concureze pentru un loc pe scena Eurovision de la Stockholm.

Jukebox, Mihai Traistariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todorut si Irina Baiant, Dream Walkers, Hayley Evetts, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra si Mihai Bajinaru sunt cei pe care telespectatorii TVR si publicul ii vor vedea pe scena Salii Sporturilor din Baia Mare, la semifinala din 4 martie, sase dintre acestia urmand sa acceada in finala selectiei nationale Eurovision Romania 2016, din 6 martie.

Citește și:

Titlurile pieselor din concurs sunt: Dream Walkers - "Let it Shine", Jukebox - "Come on everybody", Mihai Traistariu - "Paradisio", Ovidiu Anton - "Moment of silence", Florena - "Behind the shadows", Doru Todorut si Irina Baiant - "The Voice", Hayley Evetts - "Brand New Day", Andra Olteanu - "Nai Nai", Irina Popa - "Lasa-ma, eu te las", Vanotek feat. The Code & Georgian - "I'm coming home", Xandra -"Superhuman" si Mihai Bajinaru - "Never Too Late".

"Ne bucuram foarte mult ca ne intalnim cu prieteni in concurs. Am compus piesa intr-o zi, de la 15.00 la 21.00, am vrut s-o inregistrez imediat, avem si o idee de spectacol scenic", a declarat Alex Vasilache, liderul trupei Jukebox.

Citește și:

"Cu siguranta toti concurentii, ajutati de regizorul Dan Manoliu, vor pune in scena show-uri frumoase, cu lumini, cu miscare scenica. Pe de alta parte, va spun ca au fost nume consacrate care nu au trecut de preselectie, deoarece piesele nu scoteau in evidenta o voce. Membrii juriului nu au recunoscut vocile din piese. Concursul imbina partea componistica si calitatile interpretarii", a spus Iuliana Marciuc, producatorul evenimentului.

"Speram ca toti concurentii sa se simta ca acasa la Baia Mare, ne simtim mandri ca astfel crestem prestigiul Romaniei si speram ca telespectatorii sa simta emotia concursului. Pretul unui bilet pentru accesul la spectacol, in Sala Polivalenta din Baia Mare, va fi de 5 lei", a spus, la randul sau, Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Anul acesta, in premiera, organizatorii vor publica pe site-ul eurovision.tvr.ro lista cu toate piesele inscrise la preselectie si punctajul celor care nu au intrat in semifinala. Cele 12 melodii calificate la selectia nationala a Eurovision pot fi ascultate pe site-ul dedicat, la fel ca la editiile precedente.

Citește și:

"Diferentele de punctaj au fost mici, dar, in ciuda dezbaterilor aprinse, atmosfera din biroul juriului a fost una constructiva, iar cei cinci membri ai juriului au ajuns la un consens in ceea ce priveste lista celor 12 semifinalisti ai selectiei nationale. Le multumesc inca o data pentru efortul depus pe parcursul celor trei zile, la finalul carora au ales artistii care vor urca pe scena de la Baia Mare", a declarat Iuliana Marciuc, producatorul evenimentului, la incheierea preselectiei.

Cei 12 semifinalisti au fost prezentati de TVR, joi, in cadrul unei conferinte de presa, organizata la Sala Media a Teatrului National din Bucuresti. Alaturi de echipa Eurovision a TVR condusa de Iuliana Marciuc, la conferinta de presa a participat si Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare, orasul-gazda al selectiei nationale din acest an.

Citește și:

In urmatoarele zile, concurentii incep pregatirea pentru show-urile de la Baia Mare, iar prima lor aparitie televizata este programata pentru 19 februarie, la Beraria H din Capitala, intr-un eveniment transmis in direct la TVR 1. Pe scena vor urca atunci cei 12 semifinalisti ai selectiei nationale, care vor interpreta piesele din concurs.

In acest an, la Eurovision au fost inscrise 94 de melodii, dintre care 92 au intrat in preselectie, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR, a carui componenta urmeaza sa fie facuta publica. La verificarea dosarelor de inscriere, doi candidati au fost respinsi, intrucat nu au respectat cerintele prevazute in Regulament, precizeaza Televiziunea Romana.

La editia din acest an, sistemul de votare este unul nou. Din cele 12 piese din semifinala, sase vor accede in finala: patru alese de un juriu de specialitate, iar doua de catre public, prin televot. In finala, publicul este singurul care va vota si va alege reprezentantul Romaniei pentru scena de la Stockhom.
Selectia nationala se va desfasura la Sala Sporturilor din Baia Mare, pe 4 si 6 martie, si va fi transmisa in direct de TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe www.tvrplus.ro.

Citește și:

Castigatorul selectiei nationale va urca pe scena de la Stockholm pe 12 mai, in a doua semifinala a concursului, iar finala va avea loc pe 14 mai.

Vizionare placuta


Kudika
12 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.