Setari Cookie-uri

Anunt alarmant al unui ministru: Unele fructe venite in Romania sunt OTRAVITE

Una dintre ipotezele luate in calcul de autoritati in cazul bebelusului mort din Arges, dar si al altora aflati in stare grava dupa infectarea cu o bacterie necunoscuta, ar fi consumul de portocale.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a facut declaratii alarmante, dar si foarte ingrijoratoare. Acesta a explicat la Realitatea TV cum functioneaza mafia fructelor si cum romanii consuma alimente otravite.

"Din pacate, o parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite. Sunt o serie de produse care vin si din alte state si care nu respecta normele europene. In 2012 chiar am identificat un numar de camioane care veneau cu grapefruit din Turcia, fructe care aveau limita de pesticide depasita. Deci otrava. Produsele chimice care pot fi utilizate in Uniunea Europeana sunt produse mai scumpe, pentru ca au alta calitate. Am declansat controlul la frontiera al fructelor si legumelor care vin din alte state pentru a stop astfel de transporturi. Noi avem autoritatea Sanitar-Veterinara care efectueaza controlul. Dar nu ne putem face mari iluzii, pentru ca doar 10% din fructele si legumele care intra in Romania se pot controla potrivit legislatiei UE", a conchis ministrul Agriculturii.

Citește și:

Acesta a declarat ca, potrivit legislatiei, autoritatile nu pot controla transportatorii care sunt in tranzit prin Romania, aceasta fiind una dintre probelemele care necestia o solutie urgenta.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Anastasiia Malinich, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
13 Februarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.