In medicina traditionala sunt folosite, de la Forsythia suspensa, in special fructele uscate (semintele), dar si frunzele, tulpina si radacinile. Din acestea se prepara ceai, extract, ulei esential, esenta, suc, decoct. Fructele contin lignani (fitoestrogeni), flavonoide (rutin), triterpenoide (acid betulinic, acidul oleanolic, acid ursolic etc.), potrivit agerpres.ro.

In medicina naturista chineza este considerata una din cele 50 de ierburi fundamentale si este folosita de peste 4000 de ani in terapia cancerului. Se cultiva in nord-estul Chinei, pe fluviul Yangtze si in provincia Yunnan si in functie de sezoanelor de cules, se impart in doua soiuri — Qing Qiao (fructe Forsythia verde) si Lao / Huang Qiao (fructe uscate/ Forsythia galben). Forsythia a fost inregistrata pentru prima data in Shennong Bencao Jing, de catre Tao Hongjing care consemna utilitatea acesteia in tratarea starilor cu temperatura si frisoane; abcese si inflamatii; leziuni maligne si tumori.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: pixabay.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: