Cum sa curatam si sa dezinfectam chiuveta, blaturile, tocatorul de lemn, cosul de gunoi, buretii si periile de vase?

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!

Ne asteptam ca bucataria sa fie un spatiu curat deoarece acolo gatim mancarea.. insa stiati ca exista numeroase produse pline de bacterii, pe care multi dintre noi tind sa le rateze?

Este foarte important ca aceste produse sa fie curatate si dezinfectate cat mai des. Iata care sunt cele cinci accesorii din bucatarie care necesita o atentie speciala:

- Chiuveta: o solutie din o cana de apa, cateva picaturi de detergent de vase si jumatate de cana de alcool etilic. Pulverizeaza din belsug pe chiuveta, apoi adauga si bicarbonat de sodiu; lasa sa actioneze pentru 3-4 minute. Cu un burete abraziv, curata bine si clateste cu apa fierbinte;

- Blaturile de bucatarie: foloseste un dezinfectant si pulverizeaza foarte bine, apoi curata cu un prosop curat. Pentru o curatenie ca la carte, foloseste si putin bicarbonat de sodiu;

- Tocatoarele de lemn: aplica sare grunjoasa pe intreaga suprafata si adauga zeama de lamaie. Acidul functioneaza ca un dezinfectant. Lasa sa actioneze pentru 5-10 minute, apoi clateste-l bine cu apa fierbinte;

- Cosul de gunoi: pulverizeaza un dezinfectant combinat cu bicarbonat de sodiu si lasa sa actioneze pentru cateva minute. La final foloseste apa fierbinte pentru a curata bine totul si sterge cu un prosop curat;

- Buretele de vase: acesta ar trebui curatat cat mai des (chiar si o data pe zi). Adauga jumatate de cana de otet, jumatate de cana de alcool etilic si o cana de apa, apoi pune buretele in amestecul respectiv pentru cel putin 10 minute. In cazul in care buretele este foarte murdar, il poti spala inainte cu detergent de vase.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

foto prima pagina: captura Youtube

Cum sa ai o bucatarie primitoare si aerisita
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: