Sunt incredibil de bune... si se fac in doar cateva minute :)

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Aceasta varianta de prajiturele cu morcov este perfecta pentru o gustare rapida de dupa amiaza, un mic dejun in graba sau chiar ca desert pentru cina. Vei avea nevoie de destul de multe ingrediente pentru a prepara aceste bunatati, insa cel mai probabil multe dintre ele sunt deja in bucataria ta:

- 3 morcovi curatati si dati prin razatoare;
- o cana de faina;
- un varf de sare;
- jumatate lingurita ghimbir praf;
- jumatate lingurita scortisoara;
- 1/3 cana de zahar;
- 1/3 cana zahar brun (poate fi inlocuit cu zahar alb obisnuit);
- jumatate pachet de unt topit;
- un galbenus de ou;
- 3/4 cana de fulgi de ovaz;
- 1/4 cana stafide;
- 3/4 cana nuci pecan (sau nuci obisnuite, alune, migdale) maruntite;
- 1/4 cana zahar pudra;
- 50 de grame de crema de branza;
- 2 linguri de gem de caise.

Cum se prepara:

- rade morcovii sau baga-i in robotul de bucatarie pana cand sunt tocati foarte fini.

- intr-un bol amesteca faina, sare, scortisoara, ghimbir;

- intr-un alt bol adauga zaharul, untul topit si galbenusul de ou; amesteca cu un tel, apoi adauga amestecul de faina peste acestea. Continua prin a adauga ovazul, stafidele si morcovii. Combina bine si baga la frigider pentru 30 de minute.

- din aluat formeaza bilute mici pe care le dai prin nucile maruntite; pune pe o tava tapetata cu hartie de copt si coace pentru 10 minute.

- scoate din cuptor si da o mica gaura in centrul fiecarei prajiturele; baga la cuptor pentru inca 10 minute.

- intr-un bol combina 4 linguri de unt cu zaharul pudra pana la omogenizare. Adauga crema de branza, amesteca foarte bine, iar la final adauga gemul. Umple fiecare prajitura cu acest amestec.

Adauga fulgi de ovaz si lapte in tava de briose. Motivul? DELICIOS

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: