V-ati gandit vreodata ca puteti face un mic dejun special... la cuptorul cu microunde?

Exista cinci feluri de mancare a caror pregatire dureaza, de obicei, ore intregi. Insa iata ca le putem face in doar cateva minute folosind doar cuptorul cu microunde si o cana.

Aceste retete sunt perfecte pentru momentele in care nu ne ajung ingredientele pentru a prepara o tava intreaga sau nu avem timpul necesar pentru a le prepara.

Iata despre ce retete este vorba:

Briosa cu oua:

- 5 linguri de faina; - 1/4 lingurita praf de copt; - 1/8 lingurita bicarbonat de sodiu; - 1/8 lingurita de sare; - 2 linguri de lapte; - 2 lingurite de ulei sau unt topit; - 2 linguri de oua batute; - o lingura ceapa verde tocata; - un ou.

Supa de cartofi:

- 3/4 cana apa; - 3 linguri de cartofi tocati cubulete; - o lingura ceapa alba maruntita; - o lingura bacon maruntit si prajit; - 2 lingurite amidon de porumb; - 1/2 cana supa de pui sau supa de legume; - 1/4 cana lapte; - sare si piper; - smantana pentru ornat (optional).

Prajitura gogoasa:

- 2 linguri de unt; - 4 linguri faina; - un galbenus de ou; - 2 linguri de zahar; - o lingura de lapte; - 1/2 lingurita praf de copt; - 1/4 lingurita scortisoara; - o lingura gem de capsuni; - zahar cu aroma pentru ornat.

Lasagna:

- 2 foi de paste lasagna; - 3/4 cana de apa; - o lingurita ulei de masline; - 3 linguri de sos de pizza; - 4 linguri de branza ricotta; - 3 linguri de spanac; - 2 linguri de carnati maruntiti (sau carne tocata); - o lingura de cascaval.

Budinca de ciocolata:

- 3 linguri de fulgi de ciocolata; - o lingurita de amidon de porumb; - o lingurita de extract de vanilie; - 1/2 cana de lapte.

foto prima pagina: captura Youtube

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: