Setari Cookie-uri

Proprietatile vindecatoare ale salciei. Cum ii poti folosi scoarta si frunzele

Salcia este unul dintre primii copaci care inmuguresc si infrunzesc primavara si care se adapteaza usor la orice tip de schimbari climatice.

In scop terapeutic se recolteaza scoarta ramurilor tinere (de doi, trei ani) in aprilie si octombrie, frunzele si florile de tip masculin (matisorii).

Scoarta de salcie contine o cantitate importanta de compusi salicilici si taninuri, precum si ceara, amidon, proteine, lipide, oxalati, celuloza, substante minerale si vitamine. Administrata sub forma de infuzie, decoct, pulbere este folosita de mii de ani pentru tratarea bolilor reumatismale, a hemoragiilor, dezinteriei si febrei.

Preparatele din scoarta de salcie sunt utilizate in afectiunile reumatice, pentru calmarea durerilor si combaterea febrei, in starile de iritabilitate nervoasa si anxietate, in insomniile pe fond nervos, in dismenoree, nevralgii, dureri musculare, stomatite, in tratarea raceli, a gripei, efectul fiind analgezic. In caz de dureri in gat, se recomanda gargara cu decoct de coaja de salcie.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Diana Taliun, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.