Setari Cookie-uri

Nu, nu beau! Da, stiu sa ma distrez

Faptul ca nu beau alcool nu inseamna ca sunt o persoana plictisitoare.

Nu, religia mea nu interzice alcool. Nu, nu am venit cu masina. Nu, nu sunt insarcinata, nu iau medicamente si nici nu am probleme de sanatate. Nu, nu sunt alcoolica si nici nu iau droguri. Da, toti membrii familiei mele beau si prietenii mei beau. Acestea sunt doar cateva dintre raspunsurile pe care trebuie sa le dau la o intrebare care imi este pusa mult prea des.. asa cum vegetarienii sunt intrebati de ce nu mananca carne eu sunt intrebata "DE CE NU BEI?"

Am crescut intr-o generatie in care distractia este sinonima cu alcoolul. La fiecare petrecere, fiecare iesire la restaurant sau club trebuie sa fie cel putin o sticla de bere pe masa. Motivele pentru care eu am ales sa nu beau sunt chiar foarte simple: Ideea de a consuma alcool nu a fost niciodata una care sa ma atraga. N-am putut suporta gustul pe care il au bauturile cu alcool... si nici nu am simtit vreodata nevoia de a bea pentru a ma putea distra.

Citește și:

De asemenea, sunt o persoana care vrea sa se stie tot timpul in control, ideea de a nu putea fi 100% constienta de alegerile si deciziile mele din cauza unei guri de alcool este definitia cosmarului pentru mine.

Cu toate acestea, nu as fi crezut niciodata ca pot ajunge sa fiu considerata o parte nesemnificativa intr-un grup de oameni necunoscuti. Atunci cand le spun celor pe care ii vad pentru prima data ca nu beau... reactia lor este intrebarea "DE CE?". Si daca raspund ca "Pur si simplu nu imi place gustul.", cel mai probabil urmatoarea fraza este "Sunt sigur ca ti-ar placea (si imi spun de o bautura alcoolica pe care ei o plac."

Ma intreb mereu daca ei isi dau seama ca daca as fi putin interesata de alcool, in cei 26 de ani de viata mi-as fi dat seama deja ce imi place si ce nu imi place.

Dupa ce reusesc sa ii conving ca nu sunt deloc interesata de baut, multi imi spun acelasi lucru: "Cred ca este minunat!". Adevarul este ca, daca eu ii spun unei persoane care nu ma cunoaste bine ca nu beau, aceasta va presupune imediat ca sunt acea tanara plictisitoare, pe care nici nu o prinde miezul noptii intr-un clip. Si lasati-ma sa va mai spun ceva: Nimeni nu vrea sa fie prieten cu o femeie plictisitoare.
In urma cu cateva luni, m-am mutat la Londra si mi-am gasit un nou loc de munca. Colegii mei au pregateau o petrecere, iar unul dintre ei a fost destul de dragut sa sugereze sa iesim in oras pentru a cunoaste si eu mai bine viata de noapte din Londra. Cu toate acestea, un alt coleg a fost destul de rapid pentru a ma arata cu degetul, spunand "Dar ea nici macar nu bea", ca si cand deja as fi din afara grupului.

Citește și:

Deja am pierdut numarul de care ori am auzit lucruri de genul "Te-as invita si pe tine, dar nu te vei distra" sau "Da, hai sa iesim, dar sa spunem mai multor persoane pentru ca daca iesim doar noi doi va fi plictisitor."

Astea fiind spuse, in timp am ajuns sa realizez ca unor oameni nu le place faptul ca eu nu beau doar pentru ca le este teama ca eu ii voi judeca pentru ca ei o fac. Cand obisnuiam sa ies in oras cu fostul meu iubit, el consuma foarte rar alcool si aproape niciodata nu l-am vazut beat.. si am fost impreuna timp de doi ani. Ca rezultat, atunci cand ne-am despartit, mi-am dat seama cum este el de fapt: se imbata la fiecare iesire cu prietenii (si nu il judec, ci doar spun ca a fost o alta persoana in cei doi ani petrecuti cu mine).

Din fericire, in drumul meu prin viata intalnesc si oameni care ma accepta asa cum sunt si care cred ca viata inseamna mai mult decat alcool. Acesti oameni stiu ca nu imi pasa daca ei beau si ca nici nu ii judec... si ca sunt persoana pe care ei se bazeaza intotdeauna sa ii conduca acasa sau sa le tina parul atunci cand trebuie sa vomite.

Citește și:

Nu, nu beau.. dar stiu sa ma distrez. Aproape de fiecare data eu sunt ultima care paraseste ringul de dans din cercul nostru de prieteni. Sunt in elementul meu, merg in cluburi, merg in baruri, merg la concerte si ma distrez si cant mai tare decat oricine din jurul meu. Si ei ies cu mine, se distreaza cu mine... alcoolul este o alegere in viata, nu ceva ce defineste ceea ce sunt.

Intr-o societate in care ne bazam pe droguri si alcool pentru a ne distra sau pentru a avea curajul de a face anumite lucruri, in mod surprinzator ma trezesc ca fiind cea diferita. Insa aceasta alegere a mea m-a facut sa inteleg cateva lucruri:

Nu merita sa schimbam ceea ce suntem pentru nimeni si nimic in viata asta;

Cu cat avem mai multa incredere in noi si in ceea ce spunem, cu atat mai putini oameni vor ajunge sa ne arate cu degetul;

Intotdeauna vor exista persoane gata sa dezaprobe alegerile noastre si sa ne judece.

Citește și:

Dar este mai bine sa fim un peste viu care inoata impotriva curentului decat un peste mort dus de ape.

articol scris de Angela Perez Sarasa si publicat pe MTV.COM

foto prima pagina: Dmitry_Tsvetkov, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.