Setari Cookie-uri

Radacina care reduce glicemia, protejeaza ficatul de toxine si reduce colesterolul

Despre beneficiile radacinii de brusture, fitoterapeutii spun ca, prin compozitia de saruri de potasiu, vitamine din complexul B, uleiuri volatile si tanin, brusturele este unul dintre cele mai eficiente leacuri in detoxifierea organismului.

Datorita unor acizi cu proprietati detoxifiante, radacina de brusture stimuleaza functia hepato-biliara si apara organismul de efectele unor substante nocive precum tutunul si alcoolul. In volumul „Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z“, dr. farmacist Ovidiu Bojor precizeaza: „Prin continutul sau in acizi cafeilchimici, continuti in cantitati apreciabile in radacina de brusture, acestia au proprietatea de a proteja ficatul confruntat cu multi agenti hepatotoxici“.

Cercetarile au dovedit ca radacina de brusture are proprietatea de a reduce puternic nivelul zaharului din sange. De aceea, fitoterapeutii recomanda terapia cu ceai din radacina de brusture mai ales bolnavilor de diabet. „In ceea ce priveste actiunea hipoglicemianta, aceasta se datoreaza continutului foarte ridicat de insulina, priveaza pacientul de gustul dulce, care nu se resoarbe in organism. Reduce si absorbtia glucozei in organism”, noteaza dr. farmacist Ovidiu Bojor in lucrarea mentionata.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Kei Shooting, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.