Cartofii au fost adusi din America Centrala si de Sud in Europa in anul 1570. Fiind foarte usor de cultivat, erau unele dintre cele mai ieftine legume, fapt ce i-a transformat imediat in principala hrana a celor saraci. Prin urmare, in aproape fiecare tara de pe aceasta planeta exista propriile feluri de mancare traditionale de cartofi.

Reteta de cartofi cu care sa iti impresionezi invitatii

Cartoful este cea mai cultivata leguma la nivel mondial. Asfel, acesti tuberculi au o releventa culturala alimentara ridicata la nivel global. Si, desigur, pot fi preparati intr-o varietate de moduri.

Un lucru foarte interesant despre cartofi este faptul ca acestia pot fi transformati in texturi si forme surprinzatoare. Si de multe ori ai nevoie doar de unul sau doua ingrediente de baza pentru a crea cele mai bune si mai gustoase feluri de mancare. In clipul de mai jos sunt prezentate 14 transformari ale cartofilor. Iata lista cu mancarurile preparate:

- salata de cartofi;
- chips-uri din coji de cartofi;
- skordalia (pasta de cartofi);
- cartofi acordeon;
- aligot;
- spuma de cartofi;
- cartofi prajiti;
- pommes souflee;
- gnocci;
- pommes duchesse;
- paste de cartofi;
- chiftelute de cartofi;
- galuste cu prune;
- cartofi tornada.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

foto prima pagina: captura Youtube

TOP 10 Cele mai bune carti de RETETE SANATOASE
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: