Setari Cookie-uri

Pilda vietii. Care este drumul pe care trebuie sa mergem?

Povestea celor cinci barbati intelepti. Citeste-o si tu.

Cinci barbati intelepti s-au ratacit in padure.

Primul a spus: "Voi merge la stanga. Intuitia mea asa imi spune."

Al doilea a spus: "Voi merge la dreapta. Pentru ca dreapta vine de la dreptate."

Al treilea a spus: "Ma voi intoarce. Am venit de acolo, asta inseamna ca voi iesi din padure."

Al patrulea a spus: "Voi merge direct mai departe. Padurea se va sfarsi si voi da peste ceva nou."

Al cincilea a spus: "Gresit. Exista o solutie mai buna. Asteptati-ma!"

El a gasit cel mai inalt copac si a urcat in el. In timp ce se catara, a vazut cum toti ceilalti se imprastie catre propriile lor parti. De sus el a vazut drumul corect pentru a iesi din padure mai repede. Acum, el putea sa vada chiar si in ce ordine vor ajunge ceilalti oameni intelepti la capatul padurii. El a urcat si mai mult si a vazut care era cel mai scurt drum. A inteles problema si a gasit cea mai buna solutie. El stia ce trebuie sa faca. Iar ceilalti au gresit ca nu au vrut sa il astepte. Ei au fost incapatanati si nu l-au ascultat. El era adevaratul intelept.

Citește și:

Dar se insela amarnic...

De fapt, toata lumea avea dreptate.

Cel care a mers la stanga s-a furisat intr-un tufis. El a trebuit sa se infometeze si sa lupte cu animalele salbatice. Dar a invatat cum sa supravietuiasca in padure. El a devenit o parte din padure si putea sa ii invete si pe prietenii lui acelasi lucru.

Cel care a mers la dreapta s-a intalnit cu hoti. Au luat totul de el, apoi l-au facut sa fure cu ei. Dar, dupa ceva timp, a trezit ceva in acei hoti, ceva ce ei uitasera: umanitate si compasiune. Remurscarile au fost atat de puternice incat, dupa moartea lui, si ei au devenit oameni intelepti.

Cel care s-a intors, a facut o cale prin padure care, in curand, a devenit drum pentru cei care doreau sa mearga prin padure fara sa le fie teama ca se vor rataci.

Cel care a mers mai departe, in fata, a vizitat locuri in care nimeni nu mai fusese si a deschis noi posibilitati minunate pentru oameni; a gasit plante cu proprietati de vindecare uimitoare.

Citește și:

Cel care a urcat in copac a devenit un specialist in a gasi cai scurte. Oamenii veneau la el cand voiau sa gaseasca cel mai rapid mod de a isi rezolva problemele.

Acesta este modul in care cei cinci barbati intelepti si-au facut propriul destin.

foto prima pagina: Lava 4 images, Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.