Setari Cookie-uri

Leacul nestiut, dar extrem de eficient. De ce e bine sa bei ceai din petale de bujori

Pe langa aspectul lor frumos, bujorii sunt recunoscuti ca fiind plante cu efecte terapeutice incredibile. In componenta chimica a plantei intra taninuri, alcaloizi, substante minerale si oligoelemente (fier, mangan, cupru, magneziu, calciu), acizi organici, flavonoide si vitamina C.

Datorita compozitiei bogate, preparatele din bujor au proprietati terapeutice foarte variate. Spre exemplu, ceaiurile din bujor combat dermatitele, acneea, inflamatiile pielii, escarele si tuberculoza pielii.

La un litru de apa in clocot, se adauga o lingura de petale maruntite de bujor. Se stinge focul, se acopera si se lasa la infuzat timp de 15-20 de minute. Se bea pe parcursul intregii zile. Schema de tratament nu trebuie urmata mai mult de 10 zile, o data la trei luni. Acest ceai combate dermatitele, acneea si inflamatiile pielii.

Peste o lingura de radacina maruntita de bujor se toarna 200 ml de apa clocotita. Recipientul se pune la fiert pe baie de abur, timp de 15 minute. Se trage deoparte si se lasa timp de alte 45 de minute. Folosind comprese sterile, se tamponeaza ranile sau zonele afectate, de trei-patru ori pe zi, pana cand se vad semne de ameliorare.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: kuleczka, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.