Setari Cookie-uri

Stiti ce este, de fapt, SURIMI?

Originar din Japonia cu mai multe secole in urma, surimi este un ingredient alimentar format din proteine din peste, in general dintr-un un soi mai ieftin, carnea este fiarta, macinata si amestecata cu diverse substante care sa-i dea consistenta apoi este modelata in forme de picioare de crab ori fructe de mare, care daca ar fi adevarate, ar fi foarte scumpe.

Surimi are proprietati excelente de gelifiere, astfel incat sa poata capata diferite forme.

Tehnica de preparare surimi s-a dezvoltat in Japonia in 1974-1975, care a reprezentat piatra de temelie pentru globalizarea de surimi. Statele Unite au inceput sa fabrice surimi "crabstick" in 1981 si are pe piata actuala o productie de aproximativ 200 de milioane de lire sterline. Prin urmare SUA detine suprematia in fabricarea de surimi.

Surimi poate fi preparat din orice specie de peste, insa cele mai des utilizate tipuri de peste sunt Alaska Pollock (Cod negru de Alaska) si Pacific Merlan (Merlin de Pacific sau peste spada). Alaska Pollock este insa cel mai apreciat pentru caracteristicile sale nutritionale, durabilitate, dar si de puritatea apelor in care inoata.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: pixabay.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.