Setari Cookie-uri

Motivul pentru care unii oameni sunt muscati mai des de tantari!

Esti muscat mai des decat prietenii tai de tantari? Iata explicatia simpla.

Singurul lucru care poate strica o noapte frumoasa de vara este un roi de tantari gata de distractie. Iar daca tu ai "norocul" de a fi muscat mai des decat prietenii tai de tantari... ar trebui sa fii mai precaut in momentul in care petreci timpul in aer liber (spray-urile de tantari sunt deja un must have).

Dar stiai ca exista o serie de factori biologici care contribuie la atragerea tantarilor? Iata care sunt cele mai frecvente motive pentru care esti muscat de tantari mai mult decat prietenii tai.

1. Cantitatea de acid lactic pe care o produci este unul dintre principalele motive pentru care "tantarii trag la tine". Cu cat ai mai mult acid lactic in organism, cu atat tantarii sunt mai atrasi de tine.

2. Tantarii sunt atrasi si de transpiratie; asa ca asigura-te ca seara sau pe timpul noptii faci tot posibilul sa ramai uscat :)

Citește și:

3. Un alt factor cheie in atragerea tantarilor este legat de genul de bacterii ale pielii; Stfilococ-ul si Variovorax-ul sunt doua tipuri de bacterii care traiesc pe pielea ta si care atrag daunatorii. Pe de alta parte, Pseudomonas, Delftia, Leptotrichia si Actinobacteria sunt bacteriile care resping tantarii.

Potrivit studiilor, persoanele cu grupa de sange o atrag foarte mult tantarii; dupa acestea urmeaza persoanele cu grupa B, urmate de persoanele cu grupa A.

foto prima pagina: sumroeng chinnapan, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.