Setari Cookie-uri

In fiecare duminica, vedea aceasta batranica trista in parc. Cand a vazut ce face...

O poveste minunata care mi-a dat fiori. Este timpul sa facem ceva.

In fiecare duminica dimineata ies pentru o alergare usoara in jurul parcului de langa blocul meu. Acolo este un lac pe care incerc sa il inconjor de doua ori. Intr-un colt al lacului, pe o tulpina de copac taiat vad aceeasi batranica stand la marginea apei, cu o cusca de metal mica langa ea.

Duminica trecuta curiozitatea mea m-a facut sa ma opresc din alergat si sa merg catre ea. Asa cum ma apropiam, mi-am dat seama ca acea cusca de metal este, de fapt, o capcana mica. In ea erau trei broaste testoase care stateau linistite. In mana batranei era o a patra broasca testoasa, care era atent frecata cu o perie abraziva.

"Buna ziua..." - i-am spus eu. "Va vad aici in fiecare duminica dimineata. Daca nu va deranjeaza indrazneala mea, as vrea sa stiu ce faceti cu aceste broaste testoase."

A ridicat privirea catre mine si, cu ochi blajini, mi-a zambit. "Curat carapacele lor." - mi-a raspuns ea. "Orice ramane pe carapacea unei broaste testoase, cum ar fi alge sau noroi, recude capacitatea broscutei de a absorbi caldura si impiedica capacitatea ei de a inota. De asemenea, in timp casuta ei poate coroda si chiar crapa."

Citește și:

"Wow... este atat de frumos ce faceti." - am exclamat.

Ea a continuat: "Petrec cateva ore in fiecare duminica dimineata aici. Incerc sa ma relaxez si ajut si aceste broscute. Este modul meu de a schimba aceasta lume urata."

"Dar cele mai multe broaste testoase de apa dulce traiesc toata viata lor cu alge si gunoi agatate de carapace." - ii spun eu.

"Da, din pacate, majoritatea traiesc asa." - raspunde ea cu o tristete in voce.

Nu am stiut ce sa mai zic... am stat cateva secunde, apoi am continuat: "Si nu credeti ca ati putea sa va relaxati astfel. Vreau sa spun ca gestul dumneavoastra este foarte dragut, dar exista broaste testoase care traiesc in lacuri din intreaga lume. Si 99% din aceste broaste nu au oameni care sa le curete si sa le ajute. Aa ca, fara suparare... nu aveti cum sa faceti o diferenta si doar pierdeti timpul degeaba."

Citește și:

Femeia a inceput sa rada... Apoi s-a uitat in jos, la broasca testoasa din poala ei, i-a curatat ultima bucata de alge de pe carapace si a spus: "Dragul meu, daca aceasta broscuta ar putea vorbi, ti-ar spune ca am facut toata diferenta din lume..."

Morala: Puteti schimba lumea... poate ca nu dintr-o data, dar o singura persoana, un singur animal... si poate chiar cu o singura fapta buna la un moment dat. Treziti-va in fiecare dimineata si ganditi-va ca ceea ce faceti face toata diferenta din lume. Pentru ca asa este!

foto prima pagina: Voronin76, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.