Setari Cookie-uri

O poveste despre cum lucrurile mici pot face diferenta. Trebuie sa o cititi si voi

Uneori provocarile vietii par imposibile si ne pot coplesi.

M-am trezit devreme, chiar inainte de rasarit, si am mers sa ma plimb pe plaja pentru a saluta noua zi. La orizont, am vazut un copil, care dansa celebrand ziua perfecta care incepea. M-am apropiat de el si mi-am dat seama ca tanarul nu dansa, ci mai degraba se apleca pentru a culege o stea de mare de pe nisip si apoi o arunca in mare.

Am ajuns chiar aproape de el si l-am intrebat de ce face asta. Valurile mari adusesera pe tarm mii de stele de mare. El s-a uitat la mine si mi-a spus: "Cand soarele va fi sus pe cer, ele vor muri daca nu le arunc inapoi in mare."

Apoi am privit in stanga si in dreapta... plaja se intindea in ambele directii dincolo de privirea mea. Stelele erau intinse pe nisip... erau zeci, sute, chiar mii..

Deznadejdea planului tinerelui a devenit clara pentru mine. "Dar exista atatea stele de mare pe aceasta plaja pe care nu le poti salva. Cu siguranta nu vei putea face o diferenta."

Citește și:

Tanarul s-a oprit pentru scurt timp sa inteleaga cuvintele mele, s-a aplecat pentru a ridica o stea de mare si a aruncat-o cat mai departe posibil. Intorcandu-se catre mine el a spus direct: "Ei bine, pentru aceasta a facut diferenta."

Am lasat baiatul si am plecat catre gasa, gandindu-ma la ce mi-a spus. In doar cateva minute eram deja pe plaja... mi-am petrecut restul zilei ajutand tanarul sa arunce stelele de mare in apa.

Morala: Cand examinati enormitatea celor care sufera, lumea poate parea sumbra. Nu este posibil ca o persoana sa repare totul.

Dar asta nu inseamna ca o singura persoana nu poate face o diferenta. Daca va ganditi la existenta noastra, viata este TOTUL.. Prin salvarea vietii unei creaturi, in esenta, permiteti intregii lumi sa prospere in loc sa moara.

Si... in cazul in care fiecare persoana de pe planeta isi face partea in a ajuta o alta fiinta, planeta noastra va inflori. Pentru a salva o viata este un act de eroism.

Citește și:

foto prima pagina: TravnikovStudio, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.