Setari Cookie-uri

Pilda calugarului care a pacatuit

Povestea care va da un alt inteles vietii tale. Citeste-o si da-o mai departe.

In timp ce ii povesteam unui prieten cum nu reusesc sa iert un om care mi-a facut foarte mult rau, el mi-a spus o poveste pe care mi-o amintesc de fiecare data cand am nevoie sa inteleg care este rostul nostru, al tuturor in viata:

"Doi calugari calatoreau de la o manastire la alta. Ei erau calugari celibatari si, potrivit religiei lor, nu le era permis nici macar o privire directa in ochii femeilor. In timp ce mergeau prin padure, au ajuns la un rau cu ape involburate. Din cauza ploilor din ultima perioada, raul crescuse in adancime si era destul de periculos de traversat.

Langa malul raului, era o femeie care voia sa treaca pe celalalt tarm. Calugarul mai batran a luat-o in brate si a ajutat-o sa ajunga in siguranta pe malul opus. Femeia a mers pe calea ei si cei doi calugari si-au continuat calatoria in tacere.

Celalalt calugar era foarte suparat, crezand ca prietenul lui a pacatuit in fata Domnului. Dupa ceva timp, calugarul nu a mai suportat sa aiba astfel de ganduri si l-a intrebat direct: "Stii ca nu avem voie sa ne uitam la femei, sa le atingem... Dar tu ai purtat peste rau o femeie. Cum ai putut face asa ceva?"

Citește și:

In acel moment, calugarul batran a zambit si a raspuns cu multa caldura in voce: "Eu am lasat-o din bratele mele acum doua ore... si tu inca o porti cu tine."

foto prima pagina: SUMITH NUNKHAM, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.