Setari Cookie-uri

Ce se intampla daca mananci rosii in fiecare zi

Beneficiile incredibile pentru sanatate ale rosiilor. Trebuie sa le consumam mai des.

Fie ca ne referim la rosie ca leguma sau ca fruct, nu este nicio indoiala ca este un super-aliment care ar trebui mancat cat mai des de majoritatea oamenilor. Specialistii numesc rosia "aliment functional", adica un aliment care face mai mult decat sa furnizeze nutrienti de baza. Ea previne boli cronice, dar ofera si alte beneficii pentru sanatate, ca urmare a fitochimicalelor cum ar fi licopenul. O rosie medie (aproximativ 123 grame) furnizeaza 22 de calorii, 0 grame de grasimi, 5 grame de carbohidrati (dintre care 1 gram de fibre si 3 grame de zahar) si 1 gram de proteine.

Iata cateva beneficii ale rosiilor pentru organism:

Previn cancerul

Sursa de antioxidanti puternici, precum vitaminele A, C si licopenul, rosiile combat efectele radicalilor liberi. Studiile au aratat ca rosiile previn cancerul de prostata, colorectal, pulmonar, stomac, ovarian, de col uterin si de esofag.

Citește și:

Mentin pielea sanatoasa

Betacarotenul care este gasit si in morcovi, ajuta la protejarea pielii impotriva efectelor nocive ale soarelui. Licopenul din rosii face pielea mai putin sensibila la razele UV, acestea fiind una din cauzele principale ale aparitiei ridurilor.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Valentyn Volkov, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
24 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.