Doi frati locuiau in ferme invecinate. Intr-o zi, eu s-au certat foarte grav si au decis sa nu mai vorbeasca. Aceasta era prima ruptura grava; totul a inceput cu o discutie care a dus la o mica neintelegere si a crescut intr-un conflict dificil, cu multe cuvinte urate, urmate de saptamani de tacere.

Intr-o dimineata, la usa fratelui mai mare a venit un batran: "Caut de cateva zile bune de munca. Poate ca aveti vreo treaba pentru mine si as putea sa va ajut cu ceva anume." - a spus omul.

Barbatul s-a uitat atent la el, a stat putin pe ganduri si apoi a raspuns: "Sa stii ca am ceva de munca pentru tine. Uita-te peste parau, la ferma de acolo. Aceea este casa fratelui meu mai mic. Pana saptamana trecuta intre noi exista o pajiste, insa el a luat buldozerul, a sapat si a schimbat cursul unui rau pentru a crea acest parau intre noi. Stii ce vreau de la tine? Sa imi construiesti un gard - un gard inalt astfel incat el sa nu mai vada nimic in curtea mea. Maine plec pentru doua saptamani, asa ca in hambar gasesti toate materialele de care ai nevoie."

Batranul a raspuns: "Cred ca inteleg situatia. Voi face tot posibilul sa rezolv aceasta problema."

Omul a lucrat din greu de dimineata pana seara. TImpul a trecut, iar fratele cel mare s-a intors acasa. Cand a ajuns si a vazut ce facuse batranul a ramas fara cuvinte. Nu exista niciun gard... in schimb era un pod care se intindea dintr-o parte a paraului in cealalta.

Apoi l-a vazut pe fratele lui venind cu bratele deschise catre el... "Esti incredibil. Dupa tot ce s-a intamplat si vorbele pe care le-am spus, tu ai construit acest pod." - a spus el.

Cei doi frati s-au intalnit la mijlocul podului si si-au dat mana reciproc.

Morala povestii: In fiecare zi avem doua optiuni: fie construim ziduri inalte in jurul nostru, fie construim poduri. Prima varianta duce la izolare si singuratate, iar cea de-a doua duce la iubire si fericire.

foto prima pagina: Mario Tarello, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: