Setari Cookie-uri

De ce noi, femeile, vedem doar defectele noastre?

Cand a fost ultima data cand te-ai uitat in oglinda si ti-ai spus ca esti frumoasa? Poate ca este timpul sa schimbi ceva.

Weekendul trecut am postat un link catre un articol intitulat "Dragi mamici, vara asta purtam costumul de baie." A doua zi m-am simtit groaznic.

Am un sertar plin de costume de baie. Le-am incercat pe toate. Nu exista unul care sa mi se potriveasca. A fost un moment in care am cedat... Chiar si dupa ce sotul meu a plecat grabit de acasa fara sa imi spuna ceva si s-a intors cu o plasa intreaga de costume dragute m-am simtit frustrata, rusinata si suparata de cum arat. Apoi m-am simtit frustrata, rusinata si furioasa pentru ca am aceste sentimente.

De aceea postez aceasta imagine. Aceasta sunt eu... eu in urma cu doi ani. Asa arat eu cand lucrez in mod regulat, dar nu incerc sa ma omor. Sunt eu cand mananc sanatos, dar nu refuz un cheeseburger ocazional sau un pahar de vin.. Da, sunt vechea eu.

Chestia este ca atunci cand am vazut aceasta imagine m-am ingrozit. Mi-am spus in sinea mea "Celulita. Coapse uriase. Vergeturi. Bleah, cum de te suporti?" Doi ani mai tarziu si cateva kilograme in plus ma intreb de ce m-am simtit asa atat de multi ani.

Citește și:

De ce noi, femeile, vedem doar defectele noastre?

In weekendul in care le-am spus femeilor ca purtam costumele de baie, o prietena m-a tras deoparte pentru a imi multumi. Mi-a spus ca a avut o lupta continua in care nu isi putea accepta corpul ani de zile si ca refuza de fiecare data invitatii la mare, la plaja sau la piscina pentru ca nu vrea sa o vada lumea in costum de baie.. insa in acest an are de gand sa se distreze. Ma uitam la ea si imi spuneam "Glumesti?" Este blonda, draguta, subtirica... este perfecta.

In fiecare zi, la munca, aud cum femeile se plang: "Oh, am vazut aseara cata celulita am... Oh, am coapsele asa de groase... Oh, burta mea este tot mai mare.. Oh, parul meu nu sta deloc cum mi-as dori." Toate aceste observatii ies din gura unora dintre cele mai inteligente, mai puternice, mai talentate si mai frumoase femei pe care le cunosc.

Citește și:

DE CE?

Cunosc fete de liceu si facultate care sunt deja la dieta. Sunt tinere frumoase, superbe care au toata viata lor in fata lor. De ce sunt ingrijorate cu privire la dieta?

Una dintre rudele mele m-a luat la o discutie si mi-a spus despre toate nemultumirile ei cu privire la corpul sau: celulita, coapse, grasime, burta, sani lasati... si a vorbit despre toate astea in fata fiicei sale adolescente. M-am intristat tare pentru ca ea este o mama incredibila, amuzanta si frumoasa. Dar de ce sa vorbesti despre tine atat de urat?

Bineinteles ca toate nebuniile cu Photoshop si mass media, internet si modele perfecte ne fac sa ne simtim urate, defecte... mai putin femei.

Nu stiu ce este de facut.Este asa de greu. Instinctul meu cand ma uit in oglinda este de a incepe sa ma critic. Instinctul meu cand ii aud pe ceilalti spunand lucruri negative despre ei este de a interveni in discutie cu comentarii negative despre mine. Instinctul meu este de a crede tot timpul ca pot fi mai frumoasa.

Citește și:

Iata ce am de gand sa fac... am de gand sa monitorizez nu doar gandurile mele, ci si ce spun cu voce tare intr-un efort de a eradica acest tip de negativitate. Nu doar pentru mine... ci si pentru fiica mea. Vreau ca ea sa fie inconjurata de oameni care se apreciaza, care ii apreciaza pe cei din jurul lor pentru bunatatea si sufletul lor, nu pentru aspectul fizic.

Pe final fur un citat al unui profesor de yoga: "Nu conteaza cum arati, conteaza cum te simti."

Simtiti-va bine, femei frumoase. Si da.. vara asta purtam costumele de baie.

sursa material: Erin Kiernan, Love What Matters

foto prima pagina: FamVeld, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.