Setari Cookie-uri

Tot ceea ce spui vorbeste despre tine

O pilda frumoasa pe care toti trebuie sa o citim macar o data in viata.

Intr-o zi oarecare, pe inserate, un taran s-a asezat pe pragul modestei sale case, bucurandu-se de racoarea si adierea vantului de primavara.

Prin fata casei lui, a trecut un alt barbat care l-a vazut pe taranul nostru si a spus in gandul lui: "Cu siguranta omul asta este un mare lenes, sta de pomana cat e ziua de mare si nici nu pare sa aiba de gand sa faca ceva."

La putina vreme a trecut un alt barbat, care s-a gandit: "Omul asta se crede un Don Juan. Sta aici toata ziua si se uita la fetele care trec... poate uneori le mai si necajeste."

La scurt timp a aparut si un strain care era in trecere prin sat. El l-a vazut pe taran stand linistit si privind in zare si s-a gandit: "Omul asta chiar este un mare muncitor. A trudit toata ziua pentru ca el si familia lui sa aiba ce sa cultive la toamna, iar acum se bucura de putin timp relaxant."

Citește și:

Sincer vorbind, nu stim prea multe despre taranul asezat pe pragul casei. Insa cu siguranta putem afla cate ceva despre cei trei oameni care au trecut prin fata casei lui:

- primul era un lenes;

- al doilea era un om rau;

- al treilea era un mare muncitor.

Morala: Tot ceea ce spui vorbeste despre tine... mai ales cand vorbesti despre altii.

(o pilda spusa de Bruno Ferrero).

foto prima pagina: sondem, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.