Turmericul este o planta din familia ghimbirului ce creste in sud-estul Indiei. Este folosit, in mod obisnuit in bucataria indiana pe post de condiment. Datorita culorii sale galbene se mai numeste, uneori, sofranul indian.
Planta de turmeric este cunoscuta de catre oameni de peste 4.000 de ani si e folosita atat in dieta, cat si in ceremoniile spirituale. Numeroase studii stiintifice publicate in ultimii 25 de ani au dezvaluit puterea vindecatoare a turmericului.
Pana in prezent, peste 6.000 de cercetari au studiat turmericul si beneficiile sale medicale. Studiile au dezvaluit peste 600 de aplicatii terapeutice si efecte preventive ca si 175 de beneficii fiziologice distincte.
Sayer Ji, fondatorul siteului Greenmedinfo.com a publicat o lista care combina cele mai interesante studii si care arata cat de multe beneficii are turmericul si ce medicamente poate inlocui.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto prima pagina: pinkomelet, Shutterstock