Esti in cautarea unui desert dulce, gustos si usor de facut? Avem noi reteta perfecta pentru tine (contine banane).

Acest chec-prajitura este foarte usor de facut si contine cateva ingrediente simple, pe care cu siguranta deja le ai prin casa.

Iata de ce ai nevoie:

- jumatate de cana de zahar brun (sau alb); - 3 linguri de unt; - 2 banane taiate rondele; - 1 1/2 cana faina; - 3/4 cana de zahar; - o lingurita de praf de copt; - o lingurita de bicarbonat de sodiu; - un varf de sare; - o lingurita scortisoara macinata; - o cana de piure de banane; - 2 oua mari; - 1/3 cana de ulei; - 1/3 cana de smantana dulce; - o lingurita de vanilie.

Pentru un plus de savoare, iti recomandam sa faci si o glazura de caramel:

- 2 linguri de unt; - 2 linguri de zahar brun; - 2 linguri de smantana dulce.

Cum se prepara:

- incalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius;

- unge cu putin ulei o tava de chec (sau de cozonac);

- adauga zaharul brun si untul in tava si baga la cuptor pentru aproximativ 8 minute; distribuie uniform glazura obtinuta pe tava;

- adauga feliile de banane intr-un singur strat, deasupra zaharului topit;

- intr-un bol amesteca toate ingredientele uscate; intr-un alt bol amesteca ingredientele lichide, apoi adauga-le peste cele uscate;

- pune aluatul in tava, peste banane si baga la cuptor pentru o ora;

- scoate din cuptor, asteapta 10-15 minute pentru a se raci, apoi rastoarna-l invers astfel incat bananele sa fie cu fata in sus.

Cum faci glazura de caramel?

- intr-o tigaie, la foc mic, adauga untul, zaharul si smantana si asteapta cateva minute, pana cand obtii o glazura lipicioasa.

Cand vrei sa servesti checul, adauga glazura uniform peste acesta.

foto prima pagina: captura Youtube

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: