Beneficiile incredibile ale cartofilor. De ce trebuie sa le consumam si coaja?
Nelipsit de la mesele noastre inca din secolul al XVI-lea, banalul cartof a ajuns în prezent sa fie de un real ajutor in tratarea a zeci de boli. Bogat in potasiu, el dezintoxica organismul, contribuie la eliminarea acidului uric, ne scapa de neplacutele insomnii sau de crampele de origine nervoasa. In plus, se recomanda ca aceasta leguma sa fie consumata cu tot cu coaja.
Leguma aparent banala, cartoful reprezinta o sursa excelenta de betacaroten, substanta antioxidanta absolut necesara organismului uman. Un singur cartof ne furnizeaza mai mult decat doza zilnica recomandata de vitamina A, o treime din doza zilnica recomandata de vitaminele C şi B6, precum si foarte mult potasiu si fier, dar s vitamina K, antihemoragica si antianemica, si sulf, care are rolul de a combate seboreea.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Cori Grămescu dezvăluie costurile ascunse ale obezității, dar mai ales cum le putem evita
- Alimentele pe care Regele Charles refuză să le consume. Ce nu se află niciodată în meniul Regelui?
- Recomandările lui Carmen Brumă pentru perioada postului. Ce nu trebuie să ne lipsească din meniu în această perioadă?
foto prima pagina: welcomia, Shutterstock