Setari Cookie-uri

M-am saturat sa cer ajutorul sotului meu!

Credeam ca intr-o casnicie treburile se impart la doi. Sau nu?

Ieri a fost o zi complet normala. M-am trezit, am facut dus, m-am pregatit si m-am dus sa ii trezesc pe copii. Sotul meu s-a trezit si el, a facut dus, s-a pregatit si a iesit sa plimbe cateii. Am pus copiii in masina. I-am lasat la gradinita... Am muncit toata ziua. Am mers sa iau copiii de la gradinita, apoi am ajuns acasa.

Sotul meu a dus copilul de trei ani sa vada cateii (pentru ca de cand am plecat de la gradinita si pana acasa a plans intr-una ca vrea la catei). Mi-am dat sacoul jos si l-am pus in dulap. M-am descaltat si mi-am pus pantofii in pantofar (promit... aceste lucruri sunt relevante). Am luat copilul de cinci ani cu mine sa imi schimb si hainele. Ne-am intors si am inceput sa fac putina ordine. Am terminat si eu si cel mic am mers in living.

Atunci a inceput... Sotul meu si bebe de trei ani s-au intors de la catei. Sotul meu si-a scos sacoul si adidasii copilului pe masa din bucatarie. Apoi a adus copilul in camera de zi si s-a dus la frigider sa isi faca un sandwich (da, ati citit bine... el \facea un sandwhich pentru el, nu pentru copil).

Citește și:

Nu am mai rezistat, simteam ca fierb... asa ca i-am zis: "Poti sa ma ajuti si sa iei adidasii de pe masa din bucatarie si sa ii pui in pantofar?"

Poti sa ma ajuti.. Ajuta-ma. Dintr-o data, prin fata ochilor mei a trecut viata mea alaturi de sotul meu.

Poti sa ma ajuti si...

... sa il dezbraci pe bebe?

... sa ii dai copilului biberonul?

... sa speli farfuria?

... sa iti pui pantofii in pantofar?

... sa duci gunoiul?

... sa iti pui hainele murdare in cos?

Lucrurile erau clare pentru mine. Acestea erau cuvintele gresite. El nu ma ajuta pe mine. El era un adult, partenerul meu. Asa ca am zis cu voce tare: "De fapt, poti doar sa faci ce ti-am zis? Nu ma ajuti pe mine. Strange si tu dupa cel mic, nu astepta sa o fac tot eu."

Nu mi-a raspuns, insa a luat adidasii si i-a pus la locul lor.

Am decis ca nu il voi mai ruga niciodata sa ma ajute... doar daca, intr-adevar, imi face mie o favoare.

Citește și:

Este jumatatea mea, partenerul meu. In aceasta familie noi doi suntem o echipa si trebuie sa ne impartim sarcinile. Nu este de datoria mea sa le fac pe toate, fiecare are propriile responsabilitati. Asa cum el munceste, si eu muncesc.

Asa ca... data viitoare cand sotul meu lasa hainele murdare pe scaun timp de sase zile, in loc sa ii spun "Ajuta-ma si scoate rufele tale din masina de spalat pentru ca eu trebuie sa fac baie copiilor", ii voi zice "Scoate-ti hainele si pune-le la uscat". Pentru ca nu este de datoria mea sa le fac pe toate.

foto prima pagina Photographee.eu, Shutterstock

sursa material: scarymommy.com

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.