In urma cu mult timp, pe un munte traia un batranel intelept; oameni din toate colturile lumii veneau pentru a ii cere sfatul in problemele pe care le aveau. Multi voiau doar sa fie linistiti si fericiti, iar viata lor sa fie mai usoara.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Intr-o zi, un om foarte important a ajuns in casuta umila a batranelului.

"Am venit sa ma inveti sa fiu fericit. Deschide-mi mintea si lumineaza-mi calea." Tonul vocii barbatului era unul dur si direct.

Maestrul a zambit si a spus ca trebuie sa discute aceasta situatia la o ceasca de ceai. El l-a rugat pe vizitator sa se aseze la masa si s-a dus sa prepare ceaiul. In cateva minute s-a intors cu doua cescute intr-o mana si ceainicul in cealalta mana. A aranjat canile pe masa si a inceput sa toarne ceai. Cana barbatului ajunsese pana la refuz, insa batranelul nu s-a oprit, continuand sa toarne.

Barbatul statea si se uita uimit de ce se intampla, apoi a spus: "Ce faci? Este deja plina. Nu mai ai unde sa mai pui ceai!"

Zambind, batranelul intelept a spus: "Esti plin de propriile opinii si speculatii. Cum pot eu sa iti arat drumul in viata daca tu nu reusesti sa-ti golesti cana?"

Esti gata sa inveti? Cana ta este goala sau plina?

foto prima pagina: Utopia_88, Shutterstock

7 Lectii de viata puternice invatate din Alchimistul
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: