Setari Cookie-uri

O cana de ceai

Citeste aceasta poveste si schimba-ti radical viata!

In urma cu mult timp, pe un munte traia un batranel intelept; oameni din toate colturile lumii veneau pentru a ii cere sfatul in problemele pe care le aveau. Multi voiau doar sa fie linistiti si fericiti, iar viata lor sa fie mai usoara.

Intr-o zi, un om foarte important a ajuns in casuta umila a batranelului.

"Am venit sa ma inveti sa fiu fericit. Deschide-mi mintea si lumineaza-mi calea." Tonul vocii barbatului era unul dur si direct.

Maestrul a zambit si a spus ca trebuie sa discute aceasta situatia la o ceasca de ceai. El l-a rugat pe vizitator sa se aseze la masa si s-a dus sa prepare ceaiul. In cateva minute s-a intors cu doua cescute intr-o mana si ceainicul in cealalta mana. A aranjat canile pe masa si a inceput sa toarne ceai. Cana barbatului ajunsese pana la refuz, insa batranelul nu s-a oprit, continuand sa toarne.

Barbatul statea si se uita uimit de ce se intampla, apoi a spus: "Ce faci? Este deja plina. Nu mai ai unde sa mai pui ceai!"

Citește și:

Zambind, batranelul intelept a spus: "Esti plin de propriile opinii si speculatii. Cum pot eu sa iti arat drumul in viata daca tu nu reusesti sa-ti golesti cana?"

Esti gata sa inveti? Cana ta este goala sau plina?

foto prima pagina: Utopia_88, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Septembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.