Setari Cookie-uri

Lucruri pe care nimeni nu mi le-a spus despre ce inseamna sa fii mama

Cel mai important lucru: toti te vor judeca. Pentru ce? Nici eu nu stiu.

Am crezut ca in momentul in care ma voi casatori, viata mea se va schimba. Apoi am avut un copil... atunci a fost momentul in care totul s-a schimbat cu adevarat. Cred ca toti stim ce inseamna sa stai langa un copil pentru ca toti avem frati sau surori sau prietenii nostri au copii... dar habar nu avem ce inseamna sa fii parinte pana in momentul in care chiar avem propriul nostru copil.

Iata care sunt lucrurile pentru care nu am fost pregatita... si pe care nimeni nu mi le-a spus

1. Vei fi epuizata. Pentru totdeauna. Pentru ca te vei trezi de mai multe ori pe noapte. Si va trebui sa mergi la munca. Si va trebui sa faci si ordine in casa. Si niciodata, dar niciodata, nu vei mai putea lua o pauza. Si chiar si atunci cand dormi, simti nevoia sa faci ceva. De fapt, nici somnul nu va mai fi unul profund, dormind pe jumatate treaza, asteptandu-te sa auzi un tipat, asigurandu-te ca bebe inca respira, ascultandu-ti sotul cum sforaie, enervandu-te pe adolescentii care fac galagie pe strada...

Citește și:

2. Nu vei dormi cand copilul doarme. Chiar nu stiu despre ce vorbesc oamenii cand spun: "Dormi atunci cand doarme copilul si nu iti face griji cu privire la vasele murdare din bucatarie sau ca nu mai ai nicio haina curata sau ca nu ai reusit sa dai cu aspiratorul." Cand copilul meu doarme, eu sunt in priza prin toata casa si incerc sa ma ocup de treburile casnice.

3. Vei plange... vei plange cand copilul tau va plange. Vei plange cand copilul tau va zambi. Vei plange atunci cand vei citi prima felicitare facuta de copilul tau. Vei plange cand copilul tau va suferi din dragoste. Vei plange si nu te vei mai putea opri din plans. Vei plange pentru ca pana acum nu ai stiut ca poti iubi asa.

4. Toata lumea te va judeca. Tot timpul. Pentru tot. Indiferent de ceea ce faci, cineva va fi mereu acolo sa iti spuna ca este gresit. Sau cum sa o faci. Sau cum ar fi facut-o ei daca ar fi avut copii.

Citește și:

5. Iti vei iubi si mai mult sotul. Insa intr-un mod diferit decat ai facut-o pana acum. Femeile vorbesc mereu despre modul in care iubirea pe care o au pentru sotul lor creste atunci cand se uita la copilul lor. Nu am inteles asta niciodata. Pana cand am avut propriul meu copil.

6. Ocazional, vei fi geloasa pe prietenele tale fara copii... pentru ca ele fac ce vor atunci cand vor. Ele dorm noaptea. Ele mananca linistite la masa. Ele au haine frumoase si merg in locuri frumoase. Ele pot sa mearga la magazin cand doresc, fara a transporta dupa ele scoica sau un carucior.

foto prima pagina: Pammy Studio, Shutterstock

Dar... indiferent de ceea ce se intampla si de ceea ce simti sau de cat de obosita te simti sau de cat de infometata sau frustrata esti... in momentul in care bebelusul isi lasa capsorul pe pieptul tau si intinde mana si iti strange degetul, adormind... cuvintele nu pot descrie aceste momente. Si viata de mama? Este cea mai frumoasa viata pe care o am!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.