Setari Cookie-uri

7 Sfaturi simple care previn si repara parul deteriorat

Greseli pe care majoritatea femeilor le fac in ingrijirea parului.

Purtati parul in coada sau impletit in fiecare zi? Folositi placa de par sau ondulatorul pe parul inca umed? Va spalati parul zi de zi? Chiar daca aceste obiceiuri au rezultatele pe care voi vi le doriti, ele pot fi foarte daunatoare pentru parul vostru. Haideti sa aflam impreuna care sunt unele dintre cele mai mari greseli in aranjarea si intretinerea parului astfel incat sa putem trata parul deteriorat.

7 Sfaturi simple care previn si repara parul deteriorat recomandate de Cosanzene.ro

1. Ondularea si indreptarea parului cat inca este umed

Ati fost vreodata in intarziere pentru un eveniment, o sedinta sau o intalnire incat ati hotarat sa va indreptati parul cat inca era umed? Acest obicei este unul dintre cele mai daunatoare pentru parul nostru - parul ud este mai predispus la deteriorare decat parul uscat. El devine mai vulnerabil si se rupe mult mai usor. Parul umed este mult mai probabil "sa pocneasca" (precum floricelele de porumb) din cauza apei si a caldurii care intra in contact.

Citește și:

Iar daca va grabiti si doriti cateva idei rapide si usoare de aranjat parul, incercati o impletitura simpla in trei sectiuni sau o impletitura coada de peste.

2. Spalarea parului foarte des

Spalarea parului prea des este un alt mod de a deteriora firul de par. Scopul spalarii este de a elimina uleiul de pe scalp si de a curata parul. In cazul in care va spalati prea des (inainte ca uleiurile naturale sa aiba sansa de a se reface), parul va deveni foarte uscat. Pentru a preveni acest lucru, noi recomandam sa incercati sa gasiti o rutina de spalare care funtioneaza pentru voi (in functie de lungimea, grosimea firului de par si de modul in care va coafati parul) si, cel mai important, sa evitati spalarea parului zi de zi. Samponul uscat este prietenul vostru in zilele dintre spalari.

3. Pieptanarea exagerata

La fel ca si pieptanarea foarte rara (sau deloc) a parului, pieptanarea deasa poate duce la ruperea parului. Ganditi-va la asta: daca parul vostru este in mod constant periat, sansele sunt ca el sa se rupa mult mai repede din cauza frecarii firelor de par de dintii periei folosite.

Citește și:

4. Folosirea accesoriilor de coafat la o temperatura prea ridicata

Acesta este un sfat foarte important - primul lucru de care sa va amintiti atunci cand folositi ondulatorul sau placa de indreptat parul este optiunea de setare a temperaturii. Dragilor, va rugam sa nu va mai prajiti parul. Parul fin, subtire si fragil ar trebui sa fie coafat cu accesorii setate la cea mai mica treeapta de caldura, iar durata medie de a tine o suvita pe un ondulator este undeva intre 5 si 10 secunde.

5. Impletiturile sau coafurile prea stranse

Cu toate ca impletiturile sau coada de cal sunt un mod distractiv si creativ de a schimba look-ul, daca acestea sunt prea stranse (in special coada de cal) pot deteriora parul. Noi va recomandam sa evitati prinderea parului tot timpul.

6. Pieptanarea parului umed

Cine stia ca pieptanarea parului cat inca este ud poate deteriora firul de par? Uscarea parului cu ajutorul unui prosop si pieptanarea acestuia cat inca este umed pot creste riscul de rupere. Prosopul poate fi inlocuit cu un material mai moale precum un tricou din bumbac. De asemenea, pentru descurcarea parului folositi un pieptene cu peri rari.

Citește și:

7. Pieptanarea de la radacina catre varfuri

Un alt sfat foarte important cand vine vorba de pieptanarea parului este sa il pieptanati intotdeauna de la varfuri, urcand treptat catre radacina. In momentul in care vreti sa il descurcati si incepeti pieptanarea de la radacina, il veti incurca si mai mult, iar parul se va rupe.

Asadar, si voi faceti greselile de mai sus? Este in regula - toate le facem. Un lucru este cert - niciodata nu este prea tarziu pentru a invata si a schimba modul in care ne ingrijim parul. Asigurati-va ca renuntati la aceste obiceiuri nesanatoase si optati pentru o mai buna ingrijire a parului astfel incat sa aveti plete bogate, sanatoase, stralucitoare si hidratate... ca de Cosanzene.

foto prima pagina: progressman, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Septembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.