Setari Cookie-uri

12 Mituri despre machiaj pe care NU TREBUIE sa le mai crezi

Da, este timpul sa lamurim putin lucrurile.

1. Trebuie sa arunci rimelul cand incepe sa se intareasca

foto: BeautyStockPhoto, Shutterstock

Sau poti adauga putin parfum in el; acest truc te ajuta sa mai folosesti rimelul pentru cateva zile bune.

Important: indiferent de starea rimelului, arunca-l dupa trei luni de folosire. Acesta este unul dintre putinele produse din cauza carora putem face o infectie la ochi. In timpul aplicarii, periuta rimelului ajunge foarte aproape de ochi, iar apoi se intoarce in tubul intunecat si calduros - mediul perfect de reproducere pentru bacterii.

2. Inainte de aplicare trebuie misti de mai multe ori periuta in tubul de mascara pentru a lua mai mult produs

gif: Kym Yvonne, youtube.com

Aceasta este una dintre cele mai intalnite greseli in machiaj care iti distruge si mascara. Pomparea periutei de mai multe ori favorizeaza intrarea aerului in tub; asadar, produsul se usuca mai repede si este mult mai greu de aplicat.

Citește și:

3. Nu este nicio problema daca te bagi la somn fara sa te demachiezi

foto: Svyatoslava Vladzimirska, Shutterstock

In timpul somnului, pielea se reinnoieste si machiajul afecteaza in mod dramatic capacitatea pielii de a face asta. Acest proces este esential pentru a mentine pielea hidratata si proaspata.

Produsele de machiaj ajung sa astupe porii si deshidrateaza pielea, iar machiajul ochilor lasat peste noapte poate duce si la infectii.

4. Machiajul irita pielea, provocand acnee si puncte negre

foto: solteropassion, instagram.com

Nu este adevarat. Produsele de machiaj nu sunt cauza reactiilor neplacute ale pielii. De cele mai multe ori, iritatiile sunt cauzate de bacteriile din machiaj. Pentru a preveni aceste probleme, trebuie sa fim foarte atente cum aplicam produsele de machiaj si, cel mai important, unde si cum le depozitam.

Citește și:

5. Produsele de machiaj nu expira. Le putem folosi pana cand le terminam

foto Africa Studio, Shutterstock

Gresit. Produsele de machiaj expira. Imediat ce deschidem un produs, aerul si bacteriile intra in el, ceea ce inseamna ca tocmai ce am inceput numaratoarea inversa pana la data expirarii.

6. Nu trebuie sa speli periile cu care aplici machiajul daca doar tu le folosesti

foto giphy.com

Bacteriilor nu le pasa ca folosesti periile de aplicat machiajul pe tine sau pe alte persoane. Cu cat lasi mai mult timp periile murdare cu atat numarul bacteriilor va creste.

7. Produsele de machiaj nu se murdaresc (ci doar periile trebuie curatate).

sursa: giphy.com

Ei bine, realitatea infricosatoare este ca si produsele de machiaj pot strange bacterii si praf daca nu avem grija de ele. Bacteriile prospera in locurile intunecate, calde, umede (in special in produsele de machiaj lichide).

Citește și:

8. Este in regula daca purtam rimel rezistent la apa tot timpul

sursa giphy.com

Daca nu ai nevoie de un rimel rezistent la apa, iti recomandam sa il eviti. Ingredientele utilizate in formulele de mascara rezistenta la apa au nevoie de mai mult efort pentru a elimina rimelul de pe gene la sfarsitul zilei. Frecarea si spalarea excesiva a generlor pot duce la ruperea sau chiar caderea acestora.

9. Cremele hidratante pot inlocui cu usurinta primerul

sursa giphy.com

Atat cremele, cat si primerul hidrateaza tenul si il pregateste pentru aplicarea fondului de ten, a corectorului si a altor produse. In timp ce cremele au rolul de hidratare si se absorb imediat in piele, primerul este destinat sa ramana pe piele pentru a construi o baza cat mai neteda.

10. Cum alegi fondul de ten? Aplici putin pe incheietura mainii si, daca nuanta se potriveste, produsul este bun pentru tenul tau.

Citește și:

sursa giphy.com

Gresit. Incheietura mainii nu este expusa la soare atat de des precum fata ta. Asa ca nu mai testa fondul de ten pe incheietura mainii. Cel mai bun loc pentru acest test este in zona mandibulei, unde culoarea aleasa ar trebui sa se amestece cu nuanta pielii tale.

11. Corectorul se aplica inainte de fondul de ten

sursa egatoGirlGlam, youtube.com

Fondul de ten se aplica inaintea corectorului. Primul produs are rolul de a uniformiza tonul pieli si de a acoperi cele mai multe pete. Anticearcanul este folosit doar pe acele pete care au nevoie de o acoperire extra. In acest fel, nu pui mai mult produs decat este nevoie (iar machiajul nu va fi unul incarcat, ci cat mai natural).

12. Rujul rosu nu este pentru toate femeile

sursa giphy.com

GRESIT. Oricat de cliseic suna, exista o nuanta de rosu pentru toate femeile. Fiecare ton al pielii este diferit si, prin urmare, este imposibil ca o nuanta de rosu sa se potriveasca tuturorfemeilor.

Citește și:

Albastru-rosu se potriveste cu tonurile reci, in timp ce portocaliu-rosu este pentru tonurile calde.

De asemenea, parul si ochii pot influenta nuanta de rosu care ti se potriveste cel mai bine.

Vizionare placuta


Kudika
26 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.