Setari Cookie-uri

Cele 17 reguli de eticheta moderne

Un sfat extrem de important: Respecta daca vrei sa fii respectat

Nu este greu sa fii amabil - bunele maniere nu tin doar de respectarea celor din jurul tau, ci si de respectarea ta, ca om. Insa destul de putine persoane par sa stie aceste reguli:

1. Nu merge niciodata in vizita fara a anunta. O femeie britanica spunea ca atunci cand cineva suna la usa ei, isi lua pantofii in picioare, isi punea o palarie pe cap si lua o umbrela in mana. Daca ii placea persoana care venise sa o viziteze ii spunea: "Ce bine ca ai venit. Tocmai ce am ajuns acasa." Daca nu, ea ofta si spunea: "Ah, ce pacat, trebuie sa plec."

2. Nu scutura o umbrela plina cu apa - nici in metrou, nici la tine acasa, nici la birou, nici la cineva acasa. Pe nicaieri. Inchide-o si pune-o pe un suport pentru umbrele sau un carlig.

3. Nu pune niciodata geanta pe genunchi sau pe scaun. Un plic elegant si mic poate fi pus pe masa. O geanta de mana poate fi agata de scaun sau pusa pe podea. Servieta trebuie sa stea intotdeauna pe podea.

Citește și:

4. Pungile de plastic ar trebui folosite doar pentru cumparaturile de supermarket. Nu le folosi ca "geanta", este putin de prost gust.

5. In casa poarta haine confortabile: pantaloni si o bluza simpla. Halatul este facut pentru a fi purtat dupa dus, iar pijamalele pentru a dormi in ele in timpul noptii. Si cam atat.
6. Cand un copil se muta in propria lui camera, bate la usa inainte de a intra in camera lui.

7. O femeie poate purta o palarie si manusi intr-o incapere. Dar nu o sapca si manusi cu un deget.

8. Numarul total de accesorii pe care il porti nu trebuie sa fie mai mare de 13 (si aici includem si nasturii de la palton). Bratara poate fi purtata peste manusi, insa inelul nu. Cu cat ziua trece, cu atat bijuteriile purtate trebuie sa fie mai scumpe. In trecut, diamantele erau considerate "podoabe" purtate doar seara de catre femeile casatorite, insa in zilele noastre acestea pot fi purtate si in timpul zilei.

Citește și:

9. Daca inviti pe cineva la restaurant, inseamna ca TU platesti. In cazul in care o femeie invita un partener de afaceri la pranz, ea plateste. Daca cineva spune "Hai sa mergem sa mancam" inseamna ca toata lumea plateste. In cazul in care un barbat se ofera sa plateasca pentru o femeie, ea poate accepta.

10. Prima persoana care iese dintr-un lift este cea care sta cel mai aproape de usa de deschidere.

11. Cel mai prestigios scaun dintr-o masina este in spatele soferului... si este pentru o femeie. Un barbat sta langa ea, iar cand iese din masina el tine usa si intinde mana femeii pentru a o ajuta sa iasa. Cand un barbat conduce, femeia trebuie sa stea in spatele lui. Cu toate acestea, indiferent de locul in care sta in masina, barbatul trebuie sa ii deschida usa si sa o ajute sa iasa din masina.

12. Nu spune ca esti la dieta. Mai mult decat atat, nu poti refuza mancarea oferita de o gazda primitoare cu aceasta scuza. Nu uita sa aduci complimente persoanei care a gatit mancarea (chiar daca nu ai gustat-o).

Citește și:

13. Nu incerca sa faci conversatie pe subiecte precum politica, religia, sanatatea si banii. Intrebare nepotrivita: "Ce rochie frumoasa! Cat a costat?". Cum sa ii raspunzi? Zambeste si spune: "Este cadou." Daca persoana insista, spune cu blandete: "Nu as vrea sa vorbesc despre asta."

14. Familiaritatea intre oameni care abia se cunosc este interzisa. Trateaza-i pe ceilalti asa cum tu iti doresti sa fii tratat. Acelasi lucru putem spune si despre membrii familiei - trateaza-i cu respect.

15. Daca vorbesti despre persoane absente inseamna ca le barfesti.

16. In cinema, teatru sau in sala de concert, trebuie sa te deplasezi catre locul tau cu fata la oamenii care sunt pe scaun; barbatul merge intotdeauna primul.

17. Noua lucruri ar trebui tinute secrete: varsta, averea, certurile din familie, religia, problemele familiale, aventurile amoroase, cadourile, onoarea si dizgratia.

Citește și:

foto prima pagina: Irina_QQQ, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Septembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.