Placinta cu dovleac este foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta se pot folosi cu succes foile de placinta cumparate din comert. Veti scurta astfel timpul de preparare iar eforturile dumneavoastra vor fi extrem de apreciate.

Ingrediente:

- un kg de dovleac pentru placinta

- 6-7 linguri de zahar

- un pachet de foi pentru placinta

- 100 ml de ulei

- 50 ml apa

- doua linguri de zahar pudra

- scortisoara

Mod de preparare:

Se spala si se curata de coaja dovleacul. Se taie in bucati potrivite, care se rad pe razatoarea mare (sau puteti folosi robotul de bucatarie). Se amesteca cu zahar, si scortisoara, si se imparte in doua parti. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se unge cu putin ulei o tava sau se pune hartie de copt. Se pune o foaie pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt umezita si se unge cu ulei.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Brent Hofacker, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: