Setari Cookie-uri

Pisicile ne pot vindeca. De ce este bine sa avem o pisica in casa noastra?

Pisicile sunt incredibile. Iata de ce este bine sa ai o pisica in casa ta.

Oamenii de stiinta au explicat care sunt beneficiile in a avea o pisicuta ca animal de companie. Nu sunt doar fotogenice, prezenta lor fiind benefica pentru sanatatea oamenilor. Da... am zis-o: Pisicile ne vindeca!

giphy.com

1. Pisicile ne vindeca

Torsul pisicii faciliteaza vindecarea ranilor. Oamenii de stiinta inca analizeaza cu mare atentie originile acestui sunet, insa toti stim ca pisicile torc (foarte des). Acest tors este incredibil de benefic pentru vindecare.

2. Torsul pisicii are o vibratie terapeutica

O pisica obisnuita toarce la o frecventa de 25-150 Hz. Aceasta frecventa nu este buna doar pentru a ajuta la grabirea vindecarii oaselor si muschilor pisicii, ci si pentru oameni - potrivit unor numeroase studii, torsul unei pisici poate vindeca fracturi, poate vindeca muschii si chiar poate scapa stapanul de suieratura respiratorie acuta.

Citește și:

giphy.com

3. Pisicile reduc stresul din viata ta

Studiile arata ca, in medie, persoanele care au pisici sunt mai putin predispuse la stres. Iubitorii de caini sunt pe locul doi, in timp ce oamenii care nu au animale de companie sunt cei mai stresati.

4. Pisicile pot reduce probabilitatea atacurilor de cord cu pana la 40%.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Minnesota au descoperit ca prezenta unei pisici in casa ta poate fi benefica pentru inima ta. In studiile lor, au descoperit ca persoanele care nu au pisica sunt cu 40% mai predispuse la a avea atac de cord.

De ce? Iata ce spun ei - "Cea ai buna explicatie pentru acest lucru poate fi faptul ca pisicile te pot ajuta sa scapi de stres si de anxietate, reducand astfel riscul de boli cardiovasculare."

giphy.com


Kudika
2 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.